Snap
  • Mama
  • Gezond

dikke ikke! geen doorzettingsvermogen

dikke ikke! doorzettingsvermogen?!?!?!?!?! hallo moeders van mamaplaats, de zwangerschapskilo's blijven maar zitten en ik wil er van af!

oke hier is ie dan mijn eerste blog!
voor dat ik begin met bloggen moet ik even kwijt dat ik dyslexie heb en dat er waarschijnlijk veel taal fouten in mijn blog zullen staan.
dyslexie wil niet zeggen dom, maar onhandig in geschrift :) 

maar de rede dat ik ga bloggen is omdat ik het zat ben, ik ben mijn dikke lijf zat. (105 kilo schoon aan de haak nu, voor de zwangerschap was het 79 kilo).
6 maanden geleden ben ik voor de 2 keer moeder geworden, cadeau van mijn ex partner.  maar ik weeg nu gewoon zwaarder dan net voor de bevalling. 
in januari was ik het echt zat zei ik en ik zou er helemaal voor gaan, stoppen met snoepen en de kilo's eraf. nu drie maanden later niks eraf , maar juist kilo's erbij.  

ik heb er het doorzettingsvermogen gewoonweg niet voor. ik heb wel doorzettingsvermogen hoor, ik volg een voltijd hbo studie waarvan ik in de zomer moet afstuderen, ik voed in mijn eentje 2 schatten van kinderen op, zorg voor mijn oma, heb een (bij) baan waar ze tevreden over mij zijn en ik zorg er altijd voor dat het huis gezellig en schoon is. maar doorzettingsvermogen om niet naar de snoepkast te lopen en al dat lekkers in mijn mond te stoppen heb ik niet. voor dat ik er heen loop denk ik, nee petra niet doen en ja toch doe ik het.

zijn er moeders die zich hier in herkennen en die ook hun zwangerschapskilos nog niet kwijt zijn? iemand zin om elkaar te gaan stimuleren met afvallen, ik wil er echt vanaf en al is er maar 1 mamma die mee wil doen is dat al weer een extra motivatie om nou eindelijk eens door te zetten!

liefs petra

ps op deze foto was ik niet meer zwanger, maar het eerste huisje van mijn zoon is nog helemaal in oude staat!!

9 jaar geleden

nou super super super leuk dat ik reacties en tips heb gekregen. dit geeft mij de motivatie om toch maar te gaan beginnen aan die lange toch. ik ga stap voor stap beginnen en zo kom ik ook heus wel op mijn oude gewicht. maar voor nu neem ik nog een stukje chocolaaaaaaaa. liefs petra

9 jaar geleden

hoi tessa. die motivatie he, maar je bent wel al 10 kilo kwijt!! super goed. die app moet ik dus echt gaan instaleren en wanneer ik afgestudeerd ben, maar een baan als posbezorgster gaan zoeken. dan verdien ik geld en werk ik aan mijn conditie onder werktijd. succes met je laatste 10 kilo.

9 jaar geleden

hoi nienke, ik moet je eerlijk zeggen dat ik er nooit op heb gelet en dat er suiker in vlees zat dat wist ik al helemaal niet. ik denk dat ik het wel zou willen om suikervrij te eten,/maar ik heb er op het moment niet de tijd voor. wanneer ik klaar ben met mijn studie wil ik me er wel meer in gaan verdiepen. voor mij is het nu de suikers proberen te latebn staan waarvan ik weet dat ze er zijn, zoals die heerlijke chocolade.

9 jaar geleden

hoi miranda, ik herken het helemaal. ben ook snel buiten adem nu en mijn conditie heeft zich verstopt voor mij. die app lijkt me een goed ideeom te gaan gebruiken gewoon om te kijken hoeveel calorieën ik nu naar binnen werk. ik denk dat ik schrik als ik er op het einde van de dag naar kijk. maar super knap vcan je dat je al 6 kilo kwijt bent. dat is gewoon bijna een kilo per week!!! jij ook succes met het behalen van je streef gewicht en als ik iets weet wat goed werkt zal ik het je ook vertellen.