Snap
  • Mama

Die verschrikkelijke afval verhalen!

Ja hoor en weer die reclame voor dieet producten! Ben ik nu de enige die jaloers is op al die modellen?

Voor mijn zwangerschap was ik al geen model.

Met mijn maatje 40 en uitgezakte billen maat Kim Kardashian was ik al vol te noemen.

Nu 5 maanden na mijn bevalling slaat toch de paniek toe: Had ik maar op mijn eten gelet tijden mijn zwangerschap en na mijn bevalling!

Nee ik ben niet gaan schranzen en heb geen (vr)eetbuien gehad, maar het had gezonder gekunnen.. Maar de zomerkleding van voor mijn zwangerschap past toch echt niet meer..

Al voor ik bevallen was lagen er al diverse reclame folders in de bus, weight watchers, Modifast etc

De Grazia met vorige maand: Hoe Lieke van Lexmond haar zwangerschaps kilos kwijt raakte, Deze maand: Nicolette Kluijver na vier weken paste mijn eigen jeans weer.. JA HOOR

Waar zijn die verhalen over moeders zonder Personal Trainer, Moeders die ook gewoon moeten werken, moeders die niet binnen 6 maanden weer een modellen maatje hebben?

Het lijkt er steeds meer op dat al je gewicht snel verliezen belangrijker is dan genieten van je kleine kindje.

Of spreekt nu gewoon mijn jaloezie?

9 jaar geleden

Hier ook meer moeite dan verwacht. Ik kon voor de zwangerschap goed en snel afvallen, handig als ik me met kerst even had laten gaan haha! Tijdens de zwangerschap geen hele gekke dingen gedaan, alleen op het eind vreselijke behoefte aan waterijsjes, maar toch 20 kilo erbij (denk ik, na x gewicht ben ik niet meer op de weegschaal gegaan). Na de bevalling ging het er heel hard af, ook door de borstvoeding maar toen ik daarmee stopte, stopte ook de weegschaal. Inmiddels is mijn zoontje bijna 9 maanden en sinds anderhalve maand zit ik onder mijn pre-zwangerschapsgewicht. Wat ik heb gemerkt is dat mijn stofwisseling ineens anders lijkt te werken. Daar waar mijn lichaam eerst 'goed' reageerde op minder eten, is het nu juist alsof ik meer/vaker moet eten om de boel op gang te krijgen. Ben nu bezig met de laatste kilo's voor de zomer en ik heb er een goed gevoel bij inmiddels. Kortom, geen paniek! Zoek een manier die voor jou werkt, het komt wel goed! Ps: ik tel mijn calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten wel tegenwoordig, de app MyFitnessPal gebruik ik daarvoor. Goede herinnering dat het geen goed idee is om een reep Milka Oreo op te eten als tussendoortje zeg maar ;)

9 jaar geleden

Haha, na drie kinderen hier ook eindelijk aan 't proberen die kilo's kwijt te raken. Helaas nog maar 2 van de 20 kwijt maar ik probeer me niet druk te maken; mijn man vindt me nog steeds een hottie, haha. De scheet.

9 jaar geleden

Ik had me vastpint op 9 maanden, 9 maanden op en na 9 maanden moest het er ook af zijn. Toen een vriendin 4 weken na de zwangerschap verbaasd opmerkte dat het er bij mij nog al niet af was (en bij een collega van haar was na 2 weken al niks meer te zien) werd ik bijna woest. Ik had een buik alsof ik 5 maanden zwanger was, en dat is nog wel even zo gebleven. Deze vriendin heeft dit echter nooit aan de lijve ondervonden dus het zo maar gelaten. Na 9 maanden was ik er.. niet dus.. moest nog 2 kilo en die wilden niet. Totdat ik het liet gaan, en na 12 maanden woog ik net iets minder dan voor ik zwanger werd. Heerlijk gevoel want ondanks dat mijn buik een grote puinhoop is door tijgerstrepen en keizersnede, zag het er in kleding wel slanker uit dan voor ik zwanger was. Maar weet je.. wat ik geleerd heb is dat die eigen jeans die al zo snel weer passen, ook best eigen jeans zijn die je net hebt gekocht. En gewoon via marktplaats, want dan is het en niet duur, en voel je je (wat) beter omdat je kleding past en er dus beter uitziet dan maatje ik-plof-er-zo-nog-uit en kan alles zonder schuldgevoel terug in de kast of in de zak als je er eindelijk bent en mag het mooi wachten tot na de volgende ronde.. Ergens ook een lekker gevoel toch?

9 jaar geleden

Sorry maar ik paste ook na 3 weken mijn oude broeken weer... Mag je jaloers reageren maar ik moest met 6 maanden wel stoppen met de borstvoeding omdat ik er zelf aan onderdoor ging... Nog maar 48 kilo met 1m71. En ik heb er 4 jaar over gedaan weer terug op 53 kilo te komen. En eten dat ik deed! En dan erger je je ook dood aan al die reclames om af te vallen! Ik kon nergens hulp krijgen om aan te komen! Nu eens zien hoe ik uit deze zwangerschap kom, nu 20 weken en ik geloof dat ik misschien 3 kilo erbij heb gekregen. En nee, geen klein buikje! Ik ben echt bang wat mijn lijf gaat doen als ik weer borstvoeding ga geven... Dus dat is weer een ander soort verhaal, maar ook ik ben jaloers op die mooie strakke lichamen in de bladen! En ik wil niet weer horen: jij bent vast blij dat je maatje 34 had na je zwangerschap want ik moet de kilo's er nog af krijgen! Wat wilde ik er graag weer uitzien als een vrouw! Terug met die heupen en borsten! Dan maar mét buikje!