Snap
  • Mama
  • Momlife
  • motherhood
  • newbornmama
  • Postpartumbody

Die paar kilo's na de zwangerschap

Waarom is iedereen tegenwoordig toch zo erg geobsedeerd door die weegschaal?

Zó trots op mijn lijf die een kleintje heeft kunnen realiseren en nog zo sterk en mooi is. Nog steeds 13 weken na mijn bevalling vind ik het iets magisch en onwerkelijk. Magisch dat wij als vrouw zijnde nieuw leven kunnen creëren.

Als ik op social media kijk dan is iedere bevallen vrouw binnen aantal weken fit, slank en op oud gewicht, maar ik ben ervan overtuigd dat dit in de realiteit echt anders is. Dertien weken geleden ben ik bevallen van ons dochtertje Lynn. Steeds meer krijg ik de vraag ‘en hoeveel kilo’s heb je nog te gaan?’ of ‘ben je al terug op het oude gewicht?’ Het verbaasd mij enorm hoe erg mensen daar mee bezig zijn, is dit dan waar we het tegenwoordig over gaan hebben als we op kraamvisite zijn?

Waarom is iedereen tegenwoordig toch zo erg geobsedeerd door die weegschaal? Vol hormonen worden wij onzeker gepraat over ons gewicht.

Moeten wij nou eigenlijk wel binnen paar weken alle kilo’s eraf hebben ?

Wij mama’s hebben gemiddeld negen maanden ons kindje mogen dragen, mogen genieten van die pretvetjes die erbij kwamen dus waarom er volledig afscheid van nemen? Wij mama’s zijn prachtig en sterk want ons lichaam heeft nieuw leven mogen creëren. Je bent niet per definitie ongezonder of minder mooi met die paar extra kilo’s

Tuurlijk wanneer je gemotiveerd bent om helemaal terug te gaan naar het gewicht voor de zwangerschap is hier ook niks slecht aan, maar doe dit omdat je aan jezelf wil werken. Doe het dus absoluut NIET omdat je denkt dat het moet van andere of hoort!

Persoonlijk ben ik zelf ook onzeker {geweest} over mijn lichaam na de bevalling maar momenteel probeer ik dit echt naast mezelf neer te leggen. Met vier kilo’s extra dan voor mijn zwangerschap ben ik trotse mama van Lynn die haar extra’s kilo’s omarmt, waarom druk maken om mijn gewicht terwijl ik voluit kan genieten van onze new born

Lieve mama’s jullie zijn mooi, mooi zoals je bent en probeer trots te zijn op het lichaam die jullie zoon of dochtertje heeft mogen creëren.