Snap
  • Mama
  • Babyverlies
  • Sterrenkindje

Die ene ster

Hallo lieve Jan*

Wat zijn we al een tijdje zonder jou. Maar je wordt steeds meer een stukje van ons. 

Elke avond zien papa en mama 1 hele heldere ster aan de hemel staan. Die elke avond achter het huis langs komt, en onze harten wat licht geeft. 

En ondanks dat wij geloven dat je in de hemel bent, is het mooi om te zien dat je elke avond even ‘naar beneden kijkt’. Dat je even laat zien dat je er bent. 

Hopelijk heb jij een groot feest in de hemel, samen met jou oom Bart, (o)pa Janssens en (o)ma Balkema. En natuurlijk alle anderen die jou al voor zijn gegaan. Ze zullen je met open armen hebben verwelkomt, en laat ze maar goed voor jou zorgen ❤️  Waar wij jou niet kunnen knuffelen, laat hun dat alsjeblieft doen. 

Er komt een dag dat wij allemaal compleet kunnen zijn. Dat we elkaar weer zullen ontmoeten. En wat een feest zal dat zijn! Jou weer in onze armen kunnen houden, kunnen kussen en met je praten. Er zijn momenten dat ik niet kan wachten tot het zo ver is. Maar hier op aarde valt er nog zo veel te beleven voor ons. Dus wij wachten op de dag dat we elkaar weer zien. 

Er gebeurt zo veel nog hier, lieve Jan*, wat ik jou regelmatig vertel. 

Je bent nu niet meer de jongste van de familie, er is een neefje geboren. En wat bijzonder, jullie naam beginnen allebei met de J. Dus nog een J. Balkema erbij 😉.

Mama begint straks weer langzamerhand met werken, spannend! Want zal het goed gaan? Zal ik het weer kunnen?

Met papa gaat alles lekker zijn gangetje, niet veel nieuws. 

Je grote zus gaat het ook goed mee. We hebben wel wat hulp voor haar gezocht, want we hebben het idee dat ze soms een beetje vastloopt in haar emoties. Dit voelde voor mij als falen, want wij zijn haar basis, en het voelde alsof wij het niet goed deden. Maar gelukkig is dat niet zo. Want zoals ik hulp krijg van een psycholoog, is Lieke dat ook nodig. Ze groeit goed! En is nogsteeds trotse grote zus! Ze kijkt graag foto’s van jou. En dan kletsen we vaak even over jou. Daarna moeten we ook even foto’s van Lieke kijken. 

Maar wij blijven vooruit kijken, en houden elkaar stevig vast. 

Dank je wel lieve zoon, voor wat je ons geleerd hebt, en dat je ons sterker hebt gemaakt als gezin. 

Dikke kus van papa, mama & Lieke