Snap
  • Mama
  • Momlife
  • instagram
  • hype
  • Naked

Denken wij moeders nog wel na

Alles voor de fame

Instagram het mega platform vol trotse mama's waar dagelijks miljoenen foto's worden geplaatst. Maar denken wij trotse mama's nog wel na over wat we plaatsen en wat de concequenties ervan zijn. Ik weet dat zo net nog niet....

Ik ben zo een trotse mama. Twee heerlijke meiden van 3 jaar en 11 maanden oud. Gek op foto's maken en op het delen hiervan. Maar het ligt er wel aan wat voor foto's. Bloot is voor mij namelijk absoluut not done! Tuurlijk zijn bad foto's super cute maar zorg er voor dat er dus ook echt niks te zien is. Ik zie namelijk redelijk vaak het geslacht van kinderen voorbij komen op open profielen... 

Borstvoeding geven is natuurlijk prachtig en het beste voor je kind maar moet je echt je tieten openlijk op Instagram plaatsen? Wil je die niet liever voor je kindjes en je man alleen houden? En wat zeg je straks tegen je 14 jarige dochter die een foto van haar blote boesem op instagram plaatst? Die heeft tenslotte van jou geleerd dat het normaal is. 

Die naakt foto van jou is misschien wel 300 likes waard en je staat er misschien prachtig op. Maar wat denk je dat er gebeurt wanneer de klasgenoten van jou kindjes deze foto vinden en ze hiermee confronteren en uiteindelijk mee pesten. Of nog erger ze denken dat op hun puber leeftijd het plaatsen van naakt normaal is. 

Ik vraag mij echt oprecht af waarom mensen zulke keuzes maken. En of ze hier nou ook echt bij nadenken als ze dit plaatsen. Want als ouders zijn wij toch echt het voorbeeld voor onze kinderen. 

Ben jij dus zo iemand, laat dan even weten waarom jij zulke keuzes maakt en of jij ook nadenkt over de gevolgen die ze kunnen hebben. 

4 jaar geleden

Mijn kleine man is alleen onherkenbaar geplaatst. Met de bekendmaking van de geboorte alleen zijn voetjes.. Met de zomer de kuiltjes in zijn armen omdat ik daar zo dol op ben en verder als er al een foto wordt geplaatst een foto van achteren als die speelt of loopt. Kleine nu 19 mnd, 5 foto's geplaatst.

4 jaar geleden

Idd de naakte moeders in lingerie zie ik ook steeds meer 😂

Dat is dus mijn vraag.. Denken mensen hier tegenwoordig nog over na want ik zie toch echt heel veel naakte moeders en kinderen voorbij komen... Dus zo vanzelf sprekend is het niet!

4 jaar geleden

Here we go again 😂 . Tuurlijk moet je geen blote foto’s van je kids op foto’s zetten of foto’s van andere kids. Je denkt zelf ook na wat je op social zet van jezelf. Maar mensen die foto’s met een stuk fruit voor het gezicht van hun kind doen die snap ik niet. Of helemaal geen foto’s van hun kind. Net alsof we in een wereld leven waar privacy bestaat. Bedrijven hebben miljoenen gegevens je wordt gefotografeerd op straat, wie hou je voor de gek 👍 😁