Snap
  • Mama
  • Momlife
  • #inpakken
  • #rondreisdooreuropa
  • #volleauto

De voorbereidingen voor onze grote reis

Een rondreis door Europa, ik dacht dus we gaan gewoon daar waar we heen willen en dat is het. Alleen nog even een identiteitskaart voor Hanne, onze jongste van 7 maanden, halen. Gelukkig was mijn man iets minder naïef en heeft hij wat zaken uitgezocht. Je blijkt dus naast een vignet ook in veel landen een milieuzone-sticker nodig te hebben. En die kun je alleen van te voren bestellen! Gelukkig komen ze wel snel binnen (oa per e-mail) want we kwamen hier een week voor vertrek pas achter. Daarnaast heb je in bepaalde landen voor kinderen een fietshelm nodig (en we nemen onze fietsen mee). Voor Noa, onze oudste van 3, hadden we er al één maar voor Hanne nog niet. Gauw op zoek naar de kleinste maat en die past net (of misschien net niet perfect maar dan heeft ze in ieder geval bescherming op haar hoofd).

Dan andere belangrijke zaken zoals kleding om mee te nemen. Tja wat neem je mee voor twee maanden op reis... voor de meiden in ieder geval alle zomerkleding. Zo zonde als ze het straks niet meer aam kunnen. Gelukkig neemt zomer kinderkleding niet heel veel ruimte in dus mijn man, die verantwoordelijk is voor de auto-inpak-puzzel, vond het acceptabel ?. Sportspullen voor als ik eindelijk het hardlopen weer op ga pakken, schoenen, heel veel bikini's (die overigens slecht passen door mijn borstvoedingsborsten haha), zwemvest voor Noa en onze wandelkleding met daarbij onmisbaar de beide draagzakken (een Bondolino voor Hanne en een Tula toddler voor Noa, ideaal!!). Verder luiers, billendoekjes, voor de zekerheid een pak melkpoeder (voor als mijn borstvoeding ineens niet meer voldoende blijkt te zijn), kinderparacetamol, pleisters, noem het maar op. En ja ik weet het, je kunt in Europa alles kopen, maar toch vind ik het een fijn idee om alles mee te nemen.

Tot slot nog een hele zooi aan opvouwbare spullen zoals wasmand (wat ook een perfect babybadje is), afwasbak, emmer en droogmolen. Ow ja en we hebben een opvouwbare bolderkar met van die extra dikke wielen gekocht. Handig voor naar het strand/zwembad, maar ook voor naar het douchegebouw of voor de afwas!

In de vouwwagen kunnen we gelukkig veel spullen kwijt, want anders hadden we echt een tweede auto nodig ?.

Nu het inpakken voor een groot deel geregeld is kunnen we ons gaan richten op de eerste bestemming. Voor Slovenië hebben we al wel wat ideeën, gisteren waren we bij mijn opa en die is daar precies 30 jaar geleden ook geweest met mijn overleden oma en het lijkt ons leuk die plekken ook te bezoeken!