Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De vervelendste huishoudelijke klus?

Na een tijdje uitstellen, moest ik er vandaag toch echt aan geloven: het opruimen van de kledingkasten van de meiden.

De afgelopen maanden heb ik het te druk gehad met werk en studie, maar nu ik vrijdag examen heb gedaan, is er geen enkel excuus meer mogelijk: de kledingkasten van de meiden moeten hoognodig uitgemest worden!

Ik weet het; het is rijkelijk laat, maar de zomerkleding van de meiden lag nog netjes binnen handbereik, terwijl ik een hoop moeite moest doen om een lekker warm kledingstuk uit de kast te plukken. Zo kon het dus ECHT niet meer.

Voor mij is dit echt de allervervelendste huishoudelijke klus ter wereld. Geef mij dan maar liever bergen strijkwas, een vieze wc of een boodschappenlijst van twee pagina`s lang. Wat ik het allerergste vind? Halverwege ben je het helemaal beu, maar dan is er geen weg meer terug. Aangezien de kinderkamer inmiddels bezaaid ligt met allerlei vestjes, truitjes, rokjes, jurkjes, leggings en pyjama`s MOET je door. Alhoewel ik helemaal niet mag klagen over de huishoudelijke competenties van vriendlief, kan ik in dit geval geen hulp verwachten. Ik heb immers 'kijk' op wat wel of niet meer past, wat uit de mode is en wat doorgeschoven kan worden naar kleine zus. Vriendlief ziet nauwelijks verschil tussen maatje 98 en 128.

Bezweet, chagrijnig en met een allergische niesbui tussendoor zie ik door de bomen het bos niet meer om vervolgens toch wel enigszins trots en voldaan naar de opgeruimde kasten te kijken. Truitje bij truitje, rokje bij rokje, legging bij legging en pyjama bij pyjama.

Mijn taak voor vandaag zit er gelukkig op. Alhoewel: nu de meiden nog instructies geven, want ik ben niet van plan om me iedere maand aan deze klus te wagen.

Tja, het huishouden; er zijn absoluut leukere dingen. Wat is voor jou de vervelendste huishoudelijke klus?

10 jaar geleden

Lief van je! Dank je wel.

10 jaar geleden

Ik hoop dat je snel de uitslag krijgt! En dat je bent geslaagd natuurlijk. Ik ga duimen voor je.

10 jaar geleden

Dat vind ik helemaal niet erg, maar misschien komt het wel omdat wij een minibadkamer hebben,hi,hi.. Het examen was pittig, dus ik zou dolgelukkig zijn met een 5,5..Binnen 6 wkn de uitslag, dus dat kan nog even duren..

10 jaar geleden

De badkaner doen. Hoe is je examen gegaan?