Snap

De ultieme 'healthy' BBQ tip!

Yay, de zon schijnt! Met dit lekkere weer stromen de BBQ uitnodigingen natuurlijk binnen. Erg gezellig, maar wat minder 'gezellig' voor de lijn. Hoe zorg je nou gemakkelijk voor een 'slanke' BBQ? Wij zetten wat tips voor je op een rijtje!

Met vrienden, familie en het gezin barbecueën is natuurlijk onwijs gezellig, totdat je aan het eind van de zomer de weegschaal niet meer op durft. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Wij van de redactie gingen daarom op zoek naar wat alternatieven om jouw barbecue zo slank en verantwoord mogelijk te maken. 

Zo maak je er een gezond feestje van

De echte 'dikmakers' tijdens een goed avondje barbecueën zijn natuurlijk het brood, het vlees, maar vergeet vooral de sausjes niet. Sausje door de sla, sausje over het vlees, sausje om wat stokbrood in te dippen en misschien zelfs een dipsausje bij wat rauwkost. Om nou meteen te stoppen met brood eten, vlees bakken en sausjes eten is natuurlijk wat drastisch. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan en hebben we uitgevonden hoe je met een paar kleine aanpassingen de barbecue tot een gezond feestje kunt maken (tipje van de sluier: de 'Smart Sauces' van Body & Fit). Zo pas jij aan het eind van de zomer nog steeds in je favoriete zomerjurkje!

  • Maak groentespiezen  

Een barbecue ziet er al snel gezellig uit wanneer er wat kleur op tafel ligt. Groentespiezen zijn hierbij een mooie toevoeging. Neem eens een groentespies i.p.v. een stuk vlees. Ze zijn gezond, vullen goed en zijn daarom een mooi alternatief.

  • Halveer je vlees

Tijdens een barbecue is de keuze aan vlees vaak reuze! Veel vlees draagt niet echt bij aan een mooi getal op de weegschaal. Vind je het lastig om te kiezen? Neem dan van alle stukjes vlees die je wilt proeven maar de helft. Zo eet je in totaal minder vlees en kun je toch alles proeven. En tijdens een barbecue is er altijd wel iemand die je wil verlossen van de andere helft ;)

  • Neem verantwoorde sausjes

Het klinkt zo makkelijk 'een verantwoord sausje', maar ik hoor je denken.. 'waar vind ik die dan?'. Wij zijn voor je op zoek gegaan en vonden de 'Smart Sauces' van Body & Fit. Deze sausjes zijn gemaakt op basis van yoghurt met natuurlijke ingrediënten, kruiden en specerijen. De sausjes bevatten minder suiker dan supermarktsauzen en zijn vrij van kunstmatige geur- smaak- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.. dat vonden wij van de redactie ook en daarom heeft Body & Fit wat sausjes naar ons opgestuurd om ze te testen. Ik, Tina van de redactie, deel graag mijn ervaring met jou.

De redactie test

Een paar dagen geleden stond er een barbecue met vrienden op het programma. Voor mij een mooie gelegenheid om de sausjes eens te testen. Ik moet zeggen dat ik meteen te spreken was over de 'look & feel' van het product. De verpakking ziet er fris uit en ik kreeg ook echt zin om de sausjes te gaan proeven! Op de website van Body & Fit staat dat je de Smart Sauces kunt gebruiken door de salade, bij de rauwkost, bij vlees, als topping op je brood etc. Ik heb de sausjes daarom ook meteen gebruikt ter vervanging voor alles waar tijdens een barbecue saus doorheen zit of bij wordt gegeten. Ik deed wat saus op mijn bord en zag al snel dat de saus wat dunner was dan supermarktsauzen, voorzichtig dus met het uitschenken! Ik, als sausjes liefhebster, ging meteen beide sausjes proeven (Lime Yoghurt en Indian Curry) met sla, vlees en brood en ik was meteen blij verrast! De sla viel erg goed in de smaak met de Lime Yoghurt variant en de Indian Curry vond ik erg lekker bij de kip en hamburger. Als dit een gezond alternatief is voor een verantwoorde barbecue ben ik om! 

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Body & Fit, maar de inhoud ervan is van onszelf.

6 jaar geleden

Ik heb thuis de kerrie variant al! Onze favoriet bij kip en kalkoen. Ook de kids zijn er dol op, dus voor ons prima vervanging en nog gezonder ook. alleen is de saus wat slap, maar daar wen je vanzelf aan, dat doet niets af aan de smaak. de yoghurt variant is daarintegen bij ons geen favoriet. die leek ons heel lekker maar vinden wij toch echt te zuur. dan neem ik liever een sladressing ofzo.

6 jaar geleden

Groentespiezen!! jaaaa daar zjin ze weer! Wij zijn al langer fan van groentespiezen bij de bbq! Super lekker en ook nog eens gezond!!! Misschien dat de sausjes inderdaad wel een mooie toevogineg zijn, alhoewel ik wel fan ben van de sauzen in de supermarkt, maar is het proberen zeker waard!!!!

6 jaar geleden

Enerzijds ben i het wel met je eens ja, waarom overal zo streng op letten..? maar toch vind ik het fijne tips, met een paar kleine aanpassingen kan ik toch bbqen zonder steeds op te letten. mijn zomer ziet er altijd uit, vol met bbq feestjes, dan zou ik de hele zomer aan eht hardlopen zijn hahahaa

6 jaar geleden

Of je sport gewoon een uur extra hard.. ? Waarom moet een bbq nu ook al "healthy" zijn?? Wat een belachelijk iets... halveer je vlees etc... ik zou zeggen geniet gewoon van de gezelligheid en let niet zo obsessed op elke calorie die je wel niet extra inneemt op een bbq pffffff