Snap
  • Mama
  • mama
  • trotse
  • tweelingmama
  • De
  • Tweede

De tweede & derde...

Eerbetoon aan mijn tweeling, Gaby & Iza

Mijn liefste meisjes.

Nee, jullie waren niet degene die mij moeder maakten, dat was jullie zus. En dan waren jullie ook nog eens samen.

De liefde voor jullie is er niet minder om, maar de omstandigheden wel anders. Er was nou eenmaal al iemand voor jullie geweest.

En dat zorgde ervoor dat ik minder tijd had om bezig te zijn met de zwangerschap zoals de eerste keer. Ik had immers al een meisje om voor te zorgen...

Voor jullie was er geen uitgebreide verrassings babyshower. Ik wist niet altijd exact op welke dag de ‘week’ over ging. Of hoe groot jullie op ieder moment waren in vergelijking met een of ander dier of een stuk groente/fruit. 

Snap

De zorgen van ‘de eerste keer moeder worden’ waren weggeëbd, maar maakten bij jullie plaats voor de zorgen over een zogenaamde ‘mono-di’ tweeling. Een eeneiige tweeling die een placenta deelt. Groeiden jullie beiden wel goed? Kon ik wel genoeg aan jullie geven nu ik ondertussen ook al zo veel moest geven aan jullie grote zus.

Er is geen baby-puf-cursus voor jullie komst gedaan.

Ik kon niet in bad bevallen, zoals ik jullie zo had gegund, die rustige manier van ter wereld komen.

En er was angst, ik was bang dat ik het niet goed genoeg deed. Dat ik jullie tekort zou doen. Hoe kon ik nou 2 babies tegelijk verzorgen...? Was er voor jullie wel net zo veel liefde als voor jullie zus?? Zou ik weer overspoeld worden, precies zoals de eerste keer? En dan ook nog voor 2 mensjes tegelijk!?

En toen, voor ik het wist, waren jullie er al. Het duurde lang vanwege de pijn en moeite, en tegelijk ging het ook super snel! Want ja, de tijd vliegt sneller voorbij een tweede (of derde) keer.

Deze zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon op dat magische moment dat ik jullie voor het eerst in mijn armen had. Die eerste echte ontmoeting met degene waar je in de afgelopen maanden al zo van bent gaan houden. Natuurlijk hield ik weer net zo veel van jullie! Dit was niet een ‘one-time only’ iets. Dit was weer de puurste liefde die er bestaat. En dan x2!!

Snap

Mijn mooie sterke ‘Gaby’. En mijn prachtige kleine ‘Izalientje’. Ons kleine vechtertje. Wat was je ongelooflijk klein bij de geboorte, maar wat deed je het ontzettend goed. Natuurlijk waren er nog zorgen, maar niet de angst dat dit anders zou zijn dan bij Aimée, of dat ik minder van jullie zou houden.

En zo was ik mama van 3. Drie prachtige meisjes. Een familie van 5 (soms 6).

Jullie leerden mij hoe sterk ik eigenlijk ben en dat ik het allemaal aan kan. Het huishouden (oké soort van), jullie voeden, verzorgen & jullie zus te vriend te houden. En dit alles zonder compleet in te storten. Al heb ik wel eens op het randje gezeten in die eerste maanden, wanneer jullie allemaal tegelijk huilden. Laten we eerlijk zijn...

Door jullie was en ben ik zo veel bewuster van alle ‘firsts’ en ‘lasts’, probeer ik zó veel meer te genieten van ieder moment. Jullie geur, de zachtheid van jullie huid, die lieve kleine baby geluidjes, die over zullen gaan in praten, nog voordat ik er erg in heb. Dat weet ik nu...

Ik zag écht de flexibiliteit van een kind. En dat mijn liefde voor jullie vrijwel alle tekortkomingen zal goedmaken.

Maar boven alles leerden jullie mij dat mijn hart oneindig groot is. Dat de liefde nooit ‘op’ raakt en dat deze liefde het tegengif is voor angst.

Liefste Gabriella, liefste Izaline. Jullie maakten mij niet een moeder, maar wel een betere ?❤️

Snap
4 jaar geleden

En wat zijn ze mooi! Wat mooi geschreven ?