Snap
  • Mama
  • peuter
  • peuterpuberteit
  • momguilt
  • tweeisnee

De tropenjaren, little did I know..

Mijn lontje wordt steeds korter...

Vroeger begreep ik deze uitdrukking nooit. Ik dacht dat het positief werd bedoeld, want ik associeerde ‘de tropen’ daarmee. Little did I know..

Elijah heeft de laatste tijd zoveel driftbuien, waarbij ik het soms echt niet meer weet. Even koppig zijn en op alles “nee” antwoorden is oke en hoort er toch wel een beetje bij. Inmiddels ben ik dan ook gevorderde in afleiden en probeer niet al teveel te letten op de blikken in de supermarkt. 

Maar die extreme buien waarbij hij zich niet kan uiten, om zich heen slaat en steeds paniekerig wordt zijn toch wel van een ander level.

Als dan niks lijkt te werken, word mijn lontje ook steeds korter, reageer ik ongeduldig en word het steeds moeilijker om uit dat cirkeltje te komen. De momguilt is dan ook zeker aanwezig.

Dit weekend was in tegenstelling heel relaxed en Elijah slaapt sinds tijden weer een stuk beter. Het logeerpartijtje bij zijn lieve oma van de week heeft misschien geholpen om dit even te doorbreken. Hij kan duidelijker maken wat hij wilt en we lachten samen om mijn dansmoves. Het lijkt een beetje op de sprongen uit de babytijd waar je als baby doorheen gaat om de ontwikkelingen te kunnen maken. Maar ik sta er niet van te kijken als het volgende week weer helemaal anders loopt, dus ik geniet er nu even van!