Snap
  • Mama

De titel "tienermoeder" hou je altijd!

Iedereen die vraagt hoeveel kinderen ik heb en hoe oud ze zijn hebben dezelfde mening "goh je was er vroeg bij!"

Ik was 16 jaar toen in door de pil heen zwanger werd. Geloof mij dat was zeer zeker niet gepland. Maar het was toch echt zo. Ik had op dat moment net een "relatie". Was veel te vroeg allemaal. Maar vanaf het moment dat ik het was ben ik er totaal voor gegaan. Heb zelf voor mijn zoontje gezorgd. Ging naar school en werkte. De relatie die was niet ideaal. Verre van. Stond er eigenlijk alleen voor. Op het schoolplein werd mijn moeder voor zijn moeder aan gezien. Dat stak wel maar begreep het ook wel. Maar nu is hij bijna 12 jaar. En goh zeg dat maar eens tegen mensen. Na de standaard vraag hoeveel kinderen heb je komt de vraag hoe oud zijn ze. Dat antwoord is dan bijna 12 en bijna 2 jaar. En dan standaard het antwoord "goh je was er ook vroeg bij" , "was dat niet heel erg moeilijk" en "heb je dan nog wel kunnen stappen en genieten enzo?". Joh dat weet ik ook wel. Is het zo raar een jonge moeder die wel zelf voor haar kinderen zorgt en daar nooit een probleem mee heeft gehad!. Nee heb het stappen nooit gemist! Nee zo moeilijk was het niet. Ben voor 1000% voor mijn kind gegaan. Heb het zelf gedaan en is mijn verantwoordelijkheid! Zo moeilijk is dat niet!. Ja heb het afgelopen 2 jaar veel bijgeleerd en anders gedaan met de 2e qua dingen die ik bij de 1e nog niet wist. Maar ligt dat aan mijn leeftijd? Nee denk het niet! Geen enkele eerste keer ouder weet alles. Dat ligt niet aan de leeftijd vind ik! 

9 jaar geleden

Ja ik begrijp je helemaal. Ik was zelf ook 16 toen ik voor het eerst moeder werd. Ik herken me zo in je verhaal. Helaas houden we altijd de titel van 'teen mom'.

9 jaar geleden

Ik vind het alleen maar mooi dat je dat allemaal zelf hebt gedaan. Je hebt een keuze gemaakt en bet daar helemaal voor gegaan. Petje af.

9 jaar geleden

Totally agree! Als je voor de 1e keer moeder word, word je de 1e keer moeder. ik was zelf ook 16 toen ik zwanger was (lees mn blogs voor het complete verhaal maar) en dat was het meer dan waard. Ik word volgende week 20 en mijn kleine is nu 2 en een half jaar en elke minuut is het waard. Super om deze blog te lezen! groetjes, Isabelle

9 jaar geleden

Hoi Sabrina, ik vind je statement heel mooi: ''geen enkele eerste keer ouder weet alles. Dat ligt niet aan je leeftijd''. Dat wilde ik even kwijt :)