Snap

De strijd dat afvallen heet! Vervolg

We zijn nu een aantal weken verder en neem jullie graag een beetje mee in mijn leven, buiten het afvallen om.

Ik heb alle reacties gelezen en wilde het liefst op elke reactie persoonlijk reageren, maar helaas was niet haalbaar en mogelijk. Ik hoop dat ik via deze weg een beetje duidelijk kan maken hoe mijn leven eruit ziet en waar ik tegenaan loop.

Ik las reacties dat ik mij moest focussen op wat ik wel en niet op wat ik niet kan. Maar dat is vrij lastig, ik hoop dat ik met de volgende situatie duidelijk kan maken hoe mijn pijn zich uit. 

Twee weken geleden ben ik met mijn vriend een weekendje weg geweest. We zijn op vrijdag weggegaan en kwamen zondag in de loop van de middag terug. De dagen erna heb ik veel op bed gelegen omdat ik niets meer kon van de pijn. Het weekend heb ik mezelf bijna doorheen moeten slepen vanwege de pijn. Ik geprobeerd zoveel mogelijk te genieten, maar het nam al snel de overhand. Dan ben je eindelijk 3 dagen zonder kinderen en dan kan je niet intiem zijn omdat je zo ontzettend veel pijn hebt. Vanaf donderdag heb ik mezelf uit bed getrokken en geprobeerd weer wat te gaan doen. Ik ben af en toe even de deur uit geweest om daarna bij thuiskomst weer plat te moeten gaan om de pijn te laten zakken.

We zijn nu bijna 2 weken verder en vanaf morgen staat er een weekendje weg met het gezin op de planning, maar ik ga nog steeds heel slecht. Ik heb nog steeds heel veel last en weet af en toe niet waar ik het zoeken moet. Maar zoals ik altijd doe voor mijn gezin, tanden op elkaar en door gaan. Vooral de kinderen zo min mogelijk proberen te belasten met mijn ongemakken en pijn. Ik heb ook wel echt heel veel zin in aankomend weekend, maar zie er stiekem wel tegenop. Ook omdat ik vanaf maandag geen ruimte heb om rustig te herstellen, want mijn vriend is dan weer aan het werk. 

Ik zou heel graag mijn aandacht willen vestigen op wat ik wel kan, maar het is verdomd weinig wat ik wel kan. Want van een dagje weg ben ik al minimaal 2 dagen uitgeschakeld van de pijn, maar dit gaat normaal nooit want ik heb 2 kinderen waarvoor ik moet zorgen en die moeten ook naar school (De jongste pas halve dagen). 

Ik hoop binnenkort iets van zwemmen te gaan doen en hopen dat ik hier niet te veel last van krijg. Ik weet dat ik moet bewegen om af te kunnen vallen, maar dat is het grootste struikelblok in mijn leven. Bij de fysio kreeg ik deels bewegen erbij, 5 min. roeien, 5 min. loopband en 5 min. fietsen en ik kon mij daarna 3 dagen niet bewegen. 

Jeetje wat een negatief stuk, maar ik hoop dat er een beetje inzicht is in mijn dagelijkse strijd. Ik heb nooit een goede dag, ik heb een redelijke, een slechte of een hele slechte dag. 

En ik denk dat ik na zoveel jaar in een vicieuze cirkel terecht ben gekomen en ik even niet weet hoe ik dat door moet breken. Ik wil zoveel, maar weet niet waar ik moet beginnen. Het beetje energie en de kracht die ik heb besteed ik het liefst aan mijn kinderen en vriend. Het even niet actief bezig zijn met afvallen zorgt wel voor wat meer rust in mijn hoofd. Ik ben nu niet doorgeslagen met eten, maar het is niet de hele dag aanwezig. Ik zit nu aan een antibiotica kuur waardoor ik moet ontbijten en dat scheelt al een hoop. Want dit was een van de maaltijden die ik regelmatig oversloeg. Hopen dat dat al iets bijdraagt aan de strijd dat afvallen heet! 

6 jaar geleden

Ja precies. Waar ga je je prioriteit leggen? Dat is wel iets waar ik tegen aan loop en in vast loop. Dat is wel iets om te informeren inderdaad! Dank je wel voor de tip!

6 jaar geleden

Wat lastig zeg. Je wilt ook niet leven met pijn om een paar kilo kwijt te raken, begrijp je wat ik bedoel. Ik weet niet of het bij jou ook is maar hier in de buurt(valkenburg) ligt een wellness centre (Thermae2000) waar fysio onder water word gegeven. Het is dan niet echt sporten maar dat is oefeningen in een verwarmd bad. Wellicht voor de pijn erg fijn, wordt vaak gedaan bij mensen met gewrichtspijn. Geloof dat het vanuit de dokter wordt voorgeschreven. Kun je misschien eens navragen. Veel succes nog verder.