Snap
  • Mama
  • Gezond

De strijd dat afvallen heet!

De strijd dat afvallen heet! Met ontzettend veel ups en downs! Tijd voor mijn eerste blog, lees je mee??

Hi, tot nu ben ik vooral een lezer geweest op de site, maar na lang wikken en wegen toch besloten om een blog te schrijven. Ik hoop dat jullie mild voor mij zijn haha.

Ik ben volgens mij mijn hele leven al bezig met afvallen, ontzettend veel geprobeerd maar nooit datgene gevonden wat echt bij mij past. In de zin dat het voor een langdurige tijd aanslaat.

Ik ben altijd iemand geweest die veel sportte en ik vond dit ook altijd erg leuk om te doen. Maar bij mijn eerste zwangerschap heb ik bekkenklachten ontwikkeld en deze zijn nooit meer weggegaan, dit zelfs bij mijn tweede alleen maar erger geworden. Hierdoor is sporten bijna onmogelijk, omdat ik daarna zo ontzettend veel pijn heb dat ik niet kan functioneren. En dat is vrij lastig met 2 kinderen. Ik slaap hierdoor al jaren (lees 9 jaar) al ontzettend slecht. Kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst een hele nacht doorgeslapen heb. En dit heeft zelden aan de kinderen gelezen, want die sliepen beide binnen een maand door. Ook kamp ik door al die jaren pijn met een depressie en is mijn dag vaker somber dan zonnig. Maar laat ik voorop stellen dat de kinderen vaak mijn dag een stuk beter maken. 

Ik ben echt van alles geprobeerd, afvalpillen, diëten, extra sporten, levensstijl proberen om te gooien, suikerarm en pas geleden zelfs hypnose. In dat laatste had ik ontzettend veel vertrouwen. Maar helaas behoor ik tot de kleine groep dat niet onder hypnose te brengen is. Dus ook dit is weer een domper! Vroeger ben ik veel gepest met mijn gewicht en toen was ik zeker niet zo dik als dat ik nu ben. Ik zou een moord doen om er weer zo uit te zien. Ik heb erg veel tegenslagen in mijn leven en weet af en toe niet hoe ik mijn hoofd boven water moet houden, maar ik moet wel vanwege de kinderen. 

Ik weet dat vele zullen zeggen, je moet gewoon meer bewegen en je eten aanpassen. Was het maar zo makkelijk. Bewegen is bij mij een hekelpunt, maar ik breng mijn kinderen altijd lopend naar school. Door weer en wind, dat is wat ik van mezelf moet! Maar daarmee red ik het niet alleen. Ook het slechte slapen helpt niet erg mee bij het afvallen. Ik ben niet iemand die zich helemaal volpropt of los gaat op ongezond eten. Als ik wel eens lees wat mensen met mijn gewicht eten, sorry maar dat krijg ik echt niet op. Als ik iets snoep dan hoeft de zak of het pak niet helemaal leeg. Ik kan makkelijk een snoepje, een koekje of een klein bakje chips eten en verder er van af blijven. Dit is ook zeker niet elke dag. 

En ik ben niet iemand die iets voor een paar dagen of weken probeer en er dan de brui aan geef. Het suikerarm heb ik ruim een half jaar geprobeerd en ben geen gram afgevallen. Mijn vriend daarentegen viel meer dan 10 kilo af en voor hem was het niet echt heel erg nodig. 

Mijn psych zegt dat ik het voorlopig even los moet laten en even niet bezig zijn met de kilo's. Een maagverkleining zie ik totaal niet zitten. Ik ken veel mensen om mij heen die het gedaan hebben en ik zie, buiten het snel afvallen, weinig voordelen. Die mensen zijn allemaal verandert in hun karakter en niet positief. En sommige zijn zelfs gewoon weer dik geworden! Maar zij heeft wel gezegd als het te dik zijn en het beeld van jezelf en je lijf "zwaarder wegen" dan de operatie is het wel iets waar ik serieus over na moet denken.

Ik ben mijn lichaam zo ontzettend zat! Ik wil hier zo graag van af, maar ik weet gewoon niet hoe! Mijn bekkenklachten komen niet door mijn overgewicht, maar door mijn zwangerschappen. Uiteraard zal het een parten spelen, maar het is niet de oorzaak. Ik ben in intensieve behandeling geweest en dat was in groepsverband en ik was de enige met overgewicht van de 8 met allemaal dezelfde klachten.

Mijn eerste blog is een feit haha... Een hoop geklaag, maar het voelt goed om van me af te schrijven. Heb je een gouden tip schroom jezelf niet en kom maar op! Hahaha...  

6 jaar geleden

Op het moment dat je lichaam veel stress ervaart zal het elke callorie vasthouden. Die stress kan (onbewust) aanwezig zijn. Door aanhoudende pijnklachten en chronisch slaaptekort niet zo gek. Het is goed dat je bij de psych loopt. Maar misschien is een revalidatie traject voor chronische pijn een beter idee. Hier krijg je een intensieve behandeling met psycholoog en fysiotherapeut. Op het moment dat je meer rust krijgt in je lichaam dan pas kan je afvallen.

6 jaar geleden

Beste Mama, (want ik weet je naam niet????) Eigenlijk reageer ik niet op forums, want iedereen heeft zo zijn eigen mening en manieren op dingen aan te pakken. Wat voor de een werkt werkt voor de ander weer niet. Maar toch vind ik dit wel belangrijk. Ik herken enorm veel. Ondanks dat er veel informatie te vinden is op internet is het erg moeilijk om objectieve informatie te vinden. Ik heb ook altijd een strijd gehad met m'n gewicht. Ik was altijd flink maar wel heel sportief. Ik kon niet stilzitten en was zelfs fanatiek. 100 banen zwemmen achter elkaar zonder stoppen. In 5 weken tijd van niet kunnen hardlopen naar 10km zonder stoppen en dat 2x in de week oefenen volledige 10km hardlopen) Echt snoepen deed ik niet. Had ik honger nam ik fruit. Appel, banaan etc. In die hardloopperiode kwam ik zelfs veel aan. Tijdens het hardlopen zie je een slank iemand een zak chips eten en zelf sport je zo veel en kom aan. Zo enorm frustrerend. 2,5 geleden ben ik bevallen van een dochter, 18 kilo aangekomen en niet gesnoept. Maar toen..... Smorgens fruit, smiddags 2 boterhammen en Savond groente, vlees en aardappels. Ik kwam de 3,5 kilo die eraf was van de geboorte weer gewoon aan... Ik had continue honger. Mijn bloedsuikerspiegel was niet stabiel. Daardoor had ik steeds trek en voelde me slap. Inderdaad ik kreeg ook te weinig binnen. Voeding is niet hetzelfde als vulling. Het gaat erom wat je binnen krijgt en hoe je stofwisseling en hormoonhuishouding erop reageert. Ik hield,ook veel vocht vast. Nu ben ik 21 kilo afgevallen zonder sporten. Want je moet iets kunnen doen wat je kunt blijven volhouden. Ik heb fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom en ben hooggevoelig. Daarnaast al een valse start gehad bij de geboorte van onze dochter, huilbaby, eerste 10 maanden niet slapen op de dag, een klein netwerk en dus nauwelijks hulp en dat 24/7. Voor mijn man en mij erg zwaar en daarnaast nog meer tegenslagen met ziektes/operaties binnen de familie. En net als jij toen ook zo mijn lijf zat. Het moest eenvoudig zijn. En ik wilde gezond eten. Toen kwam ik PALEO tegen, en dat werkte bij mij. Meer eiwitten eten, geen hongergevoel meer, en geen bewerkte voeding meer. Daardoor verdwenen ook mijn exceem plekken opm m'n vingers (ik bleek ook lactoseintolerant te zijn). En je leert weer genieten van eten. Al met al een heel verhaal, kan er meer over vertellen maar je mag het me altijd vragen. Misschien kun je er iets mee. Groetjes en een fijne avond allemaal!

6 jaar geleden

Hoi! ben je met je bekken klachten al is bij een orthomanueel therapeut geweest? Ik loop al jaren met bekkenklachten (al ver voor mijn zwangerschap) en het helpt tot nu toe echt. Is niet geheel een pijnloze ervaring moet ik zeggen maar deze pijn kan er ook nog wel bij denk ik dan als het uiteindelijk maar minder wordt! Ik denk dat als je minder pijn zult hebben, beter slaapt en daardoor iets lekkerder in je vel zit je ook af valt. waarom ik dat zeg; omdat sinds mijn pijn iets beter te handelen is ik ook wat meer slaap pak en ook wat vrolijker ben en met behulp van opletten wat ik eet en regelmatiger te eten ik al wat ben afgevallen :-) ik hoop dat het je helpt en wil je meer info over mijn orthomaneeul therapeut hoor ik het wel!

6 jaar geleden

Ik weet hoe je je voelt, net als veel andere zo te lezen. Als je zoveel pijn hebt dan moet je echt proberen daar wat aan te doen. De rest komt daarna wel. Bekkenklachten zijn meestal je bekkenbodemspieren die continu gespannen staan. Een bekkenbodemfysio lan daarin echt wel wat voor je betekenen. ookal ben je daar tijdens en na je zwangerschap geweest even terug gaan helpt echt. Mocht je dat allemaal gedaan hebben kun je ook nog proberen Botox in je bekkenbodemspiren te laten spuiten dat schijnt ook heel goed te helpen. En dat afvallen moet je echt maar even laten voor wat het is. Eet gezond probeer te bewegen waar je kan. Kijk in de spiegel naar de dingen die wel leuk zijn. En als je man je een lekker wijf vind, dan ben je dat gewoon ;-)