Snap
  • Mama
  • #sterrenmama
  • #rouwproces
  • #sterrenkindje

De stap is nog te groot

Weer een stuk uit mijn rouwproces

Ik vind het eng om te gaan naar een psycholoog, om over Niva te praten met iemand die ik niet ken ! Het liefst praat ik uren / dagen over haar, maar ik kan niet veel over haar praten. Het doet teveel pijn, alsof mijn wonde elke keer opnieuw open gescheurd word! Ik gun deze pijn niemand, maar ook mezelf niet ! Ik kan beter schrijven dan praten. Weet je ? Ik begrijp niet hoe iedereen zo met het leven kan doorgaan. Soms denk ik zelfs dat de mensen Niva zijn vergeten! Die gedachten killen me 😓 Bijna niemand praat nog over haar, ik weet dat ze niet weten wat ze moeten zeggen of bang zijn om me pijn te doen, maar door te zwijgen voelt het echt alsof ze haar vergeten zijn! Ik vraag me af wie straks aan haar denkt wanneer haar verjaardag er is, misschien kan ik hier beter niet over nadenken want het doet me toch teveel pijn ik vond recent een tekst terug tussen mijn herinneringen die ik schreef toen ik 34 weken zwanger was & hoorde dat ze ook vocht rond haar longetje gekregen had! Ik deel hem met jullie :

Mijn lief klein sterk prinsesje ! 

Blijf alsjeblieft vechten zoals je al 34 weken in mijn buik doet! Je doet het al 34 weken geweldig goed Ik mijn buik dus komop! We willen jou niet verliezen ! Onze grootste droom is om jou hier thuis te hebben, om samen met ons alles mee te maken ! Mijn lief klein meisje, je kan zo hard trappen ! Zo hart dat het soms pijn doet, maar dat maakt niet uit want tegelijkertijd geniet ik ook van al dat getrappel & geduw ! Je hebt hier een liefdevol gezin, een hele grote familie die wachten op jou komst ! Vooral een mega trotse grote broer die vol ongeduld wacht op zijn zusje elke dag roept hij zusje of komt even mijn buik kussen / aaien. Zoveel mensen die vol ongeduld op jou wachten prinses! Mijn klein lief prinsesje laat ons nog even zien hoe sterk je bent & blijf nog even dapper verder strijden voor ons ben je nu al het allersterkste prinsesje in de wereld ! We blijven hopen & bidden dat alles goed komt we houden nu al ontzettend veel van jou ! Ons klein sterk meisje ! 🤍

Een tekst die toch wel zwaar binnen kwam, want ik weet dat ik die dag de moed ontzettend hard liet zakken, maar de andere controle’s lieten dan alweer zien dat alles goed ging waardoor we weer alle hoop hadden op een mooi einde ! Waarom worden wij met dit beproefd ? Waarom 😩 ik mis je zo hard meid ! Echt ontzettend hard 😭 De mensen in deze wereld zijn zo hard, ze zeggen dat ik teveel over jou praat / online post, dat ik zo om aandacht vraag.. Alsof ik zo in elkaar zit, ik schrijf gewoon graag over mijn gevoelens, iedereen verwerkt toch op zijn/haar manier ? 

3 jaar geleden

🤍🤍🤍

3 jaar geleden

Ah joh...en nog maar zo kort geleden.. herkenbaar al die chaos aan gevoelens..liefs mama van luuk *14-3-2016*