Snap
  • Mama
  • Momlife
  • juf
  • lockdown
  • familievan5

De rol van ik? Mama, juf, werknemer, partner, schoonmaker!

Hoe lang mag ik de rol van juf zijn voor mijn opgroeiende kids?

Pfff.. ik hoor de een na de andere zuchten en steunen om alles te combineren en wat een gedoe! Op sommige momenten denk ik dit ook zeker, maar wat ik mezelf nu voorneem is dat wij dankbaar zijn voor de situatie en vooral veel van elkaar proberen te genieten! 

Ik ben momenteel mama, juf, werknemer en mijn eigen ik! 

Mijn eigen ik word momenteel ondergesneeuwd door de andere rollen die voorrang hebben! 

En iedereen zeggen en je man dan? Nou die vertrekt elke ochtend rond 6 uur naar zijn werk in de bouw! De bouw ligt niet stil, mensen hebben reparaties of verbouwingen nodig! Gelukkig maar want hij is geen stilzitter. Ik red mij wel en ben dankbaar als hij na een dag werken dan nog gaat koken.

Vooral de rol van juf in combinatie met mijn eigen werk. Elke dag hebben wij een planning en opdrachten die gedaan moeten worden! Eigenlijk ook leuk en bijzonder om op deze wijze met de kids bezig te zijn. Ik moet wel zeggen heb nu ervaren dat ik niet van baan ga veranderen, respect voor de juffen en hun geduld! 

Mijn 7 jarige is lekker eigenwijs, netjes schrijven wat is dat, maar ijverig is hij wel elke dag aan het werk, mijn 4 jarige belt een halfuurtje met zijn klas maakt wat tekeningen of knutsels en vermaakt zich gelukkig de hele dag wel en mijn 1 jarige banjert er lekker tussendoor. 

Het is een gepuzzel, zeker op mijn eigen werkdagen en zelfs dat ik soms denk Pff hoe lang moeten wij nog! Er wordt veel gevraagd van ons incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen! Ik zet door omdat wij dankbaar zijn voor onze gezondheid en liefde voor elkaar! Ik ontken niet dat het mega pittig is en ik ze af en toe achter het behang kan plakken, maar met liefde! 

Elke dag nemen wij een moment van wandelen en buitenspelen, zodat we daarna allemaal frisser weer er tegen aan kunnen! 

De wens de kids naar school te krijgen hebben we allemaal, maar het moet veilig en verantwoord kunnen! Daarom neem ik mezelf voor dat ze zeker tot maart thuis zijn ivm de voorjaarsvakantie en alles wat eerder komt is fijn! Wij maken er elke dag wat moois van, leren, spelen, lunchen met elkaar, naar buiten en gewoon samen mooie momenten en herinneringen maken! 

In elke dag zit een geluksmomentje en daar leef ik op!

Op naar nog vele geluksmomentjes samen thuis!