Snap
  • Mama

De 'relax-mama', ik verbaas mijzelf...

Hoe kan iemand die al twee kinderen heeft, en een stresskip-eerste-klas was in hun babyjaren, nu zo relax zijn met een tweeling?

Ik vraag mij dat regelmatig serieus af. 

Na baby nr. 1 was ik totaal in war. Wat moest ik met een baby de hele dag? Ze huilde en ik liep de hele dag met haar rond te sjouwen. Ik deed dat met liefde, want ik was dol op haar. Maar echt leuke dingen doen zag ik niet zitten. Want ja, ik had een baby! Na baby nr. 2 dacht ik: Kom aan, je had ÉÉN baby in huis, wat deed je moeilijk! Nu heb ik een baby én een peuter, dat is pas een toestand! En weer liep ik te sjouwen, met deze keer twee kids. Ik raakte al in de stress als ik ze allebei tegelijk mee moest nemen naar de winkel. Want ja, ze konden gaan huilen, zeuren, jammeren, plassen, poepen, noem maar op...

En toen kwam de tweeling... En vanaf dag één dat ik wist dat er twee mensjes in mijn buik intrek hadden genomen, heb ik me voorgenomen: Keep calm! Het komt zoals het komt en daarmee uit. Huilen ze allebei tegelijk? Je hebt maar één paar handen. Dan huilen ze maar en zullen we maar denken: die longetjes worden goed getraind zo :-)

En ja, zo ging het ook. Het is zoals het is en we doen ons best. Ik heb nu twee schoolkinderen plus twee baby's in huis en ik heb het vanaf dag 1 geweldig gevonden!

"Wel druk zeker?!" hoor ik zo'n 5 keer per dag. Maar nee hoor, het is zo druk als je jezelf maakt. Natuurlijk houd je met één baby meer tijd over. Maar keep calm, met twee baby's komt het ook goed. En ja, natuurlijk, ik heb slaap tekort. Maar dat heeft elke moeder, toch? Ik verbaas me dagelijks over de relax-toestand waarin ik me bevind. Ik geniet alleen maar. En ik wist zelf niet dat ik dat kon...

7 jaar geleden

Dankje :-) En ja, oefening baart inderdaad kunst gelukkig.

7 jaar geleden

Oefening baart kunst zeggen ze wel eens maar compliment zoals je het aanpakt xxx