Snap
  • Mama
  • resus
  • tweedenaam
  • Resu
  • Lalalala
  • Hahaha

De reden waarom jij Noah Jennifer heet

In 1997 ben ik 3 jaar oud en helemaal blij om mijn zusje te ontmoeten. Alleen gaat deze ontmoeting niet zoals mijn ouders hadden verwacht.

Bij mijn moeder is vrij laat in de zwangerschap Resus Factor geconstateerd. Jammer genoeg wisten ze in 1997 nog niet alles van deze 'ziekte' af. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet benoemen, sorry als ik het verkeerd benoem. De artsen in het ziekenhuis hebben hierdoor een grote fout gemaakt. De dag voor mijn zusje werd geboren is ze komen te overlijden in de buik van mijn moeder. 

Artsen hebben erkent dat ze veel eerder hadden moeten ingrijpen, want dan had ze hier op de aardbol rond kunnen lopen. 

Snap

Ik heb geen idee hoe mijn ouders het mij hebben vertelt en hoe ik hierop heb gereageerd. Het enige wat ik heb is deze foto en ik kan je vertellen dat deze foto mij heel erg dierbaar is!

Wat ik mij nog heel erg goed kan herinneren is dat ik de dag vóór de begrafenis naar mijn moeder toe ben gelopen met een knuffel. Ik weet zelfs nog dat ik zei 'Mama, ik wil deze knuffel aan Jennifer geven'. Het kleine knuffeltje wat in de kist bij haar ligt, is mijn uitgekozen knuffeltje. Dit vind ik echt heel erg bijzonder!! 

Snap

Ik heb altijd met Jennifer in mijn hoofd rond gelopen. Ze is er voor mij altijd geweest en ik heb me altijd aan haar vast gehouden. Het is niet iets waar ik nog verdriet over heb, ik zie het als een engel op mijn schouder. Ze is en blijft mijn zusje. 

Daarom heb ik als herdenking een christelijk kruisje op mijn enkel laten zetten, zodat ze elke stap met mij mee kan lopen!

Snap

Toen ik zwanger raakte was ik echt bang dat ik ook Resus Factor had. Gelukkig wordt dit standaard meegenomen in je eerste bloedtest. Als je Resus hebt stoot je lichaam je kindje af. Het bloed van de moeder en baby gaan dan niet samen. Je krijgt je een prik tijdens je zwangerschap en na de bevalling. Dit zorgt ervoor dat moeder en kind gezond blijven.

Uit de bloedtest is gebleken dat ik geen Resus heb, god wat was ik opgelucht! Toen we horen dat we in verwachting waren van een meisje schoten de tranen in mijn ogen. We wilde namelijk Jennifer als tweede naam gebruiken. Gelukkig was dit een hele normale stap voor mijn vriend, we waren het zo snel eens! Hij wist dat dit heel erg belangrijk voor mij is!

Snap

En daarom heet ons kleine meid Noah Jennifer, roepnaam Noah. 

Heeft jou kindje ook een tweede naam of heb je ervaring met Resus? 

4 jaar geleden

Dankjewel!

Dankjewel ? jou dochter heeft ook een prachtige naam ?

4 jaar geleden

Wat een mooie naam!!

Mijn dochtertje heeft de naam Zelda Elizabeth (Elizabeth vernoemd naar haar oma's)