Snap
  • Mama
  • embryo
  • terugplaatsing
  • babywens
  • Punctie
  • zwangerschaptest

De Punctie , Terugplaatsing & Zwangerschapstestđź’—

Hallo het is weer donderdag dat wil zeggen een nieuwe blog! Ik heb voor me zelf besloten om elke donderdag een stukje te gaan schrijven. 

De punctie!

Jeetje wat keek ik hier tegen op want je weet niet wat je moest verwachten. Voor de punctie kreeg ik een aantal echo’s om te kijken hoe de eitjes reageerde op de medicijnen. Groeien ze goed?zijn het er heel veel want dan heb je weer kans op overstimulatie. En ze kijken ook of je baarmoederslijmvlies dik genoeg is. Ik heb denk 3 a 4 echo’s gehad voor de punctie.

Ik had zelf 5 eitjes die goed meegroeide en een goede kans hadden. Mijn punctie werd ingepland dat was op een zondag, jaa ook in het weekend gaat alles door haha.

Op de dag van de punctie was ik zooooo zenuwachtig niet normaal! Een halfuur voor de punctie moest evan zijn zaad inleveren bij het  IVF-laboratorium. Dan ga je een kamertje in met serieus een tv , bladeren om de “daad” te verichten. We konden er ook voor kiezen om het vanuit tiel mee te nemen maar het moest “vers” zijn en stel dat je in de file of iets komt vandaar dat we het daar deden.

Daar gingen we samen de kamer op ik had een muziekje meegenomen zodat ik me daar op kon focussen. Ik kreeg een infuus in me arm zodat ik een medicijn toegediend kreeg waarvan ik suf werd. Dit was eigenlijk een heerlijk gevoel haha.

De arts ging stap voor stap uit leggen wat er ging gebeuren. De eiblaasjes worden via de vagina aangeprikt. En dan worden beiden eierstokken aangeprikt waarna de eiblaasjes één voor één worden leeg gezogen. En wij konden meekijken op het scherm heel bijzonder om te zien! Het vocht uit de eiblaasjes worden opgevangen in een reageerbuisje en daarna brengen ze het naar het lab om te kijken of er eicellen in zitten. 

Eigenlijk ging het best wel snel, ik was ook best suf dus heb eigenlijk geen pijn gehad. Toen ik klaar was werd ik na de uitslaapkamer gebracht. Daar krijg je dan te horen hoeveel eicellen er daadwerkelijk zijn en hoe de zaadkwaliteit is , behoorlijk spannend dus. En ik? Ik was zo moe en suf en had een beurs gevoel in me buik dat voelde ik toen de medicijnen aan het uitwerken waren. Na een uur kwam de arts terug met de verlossende woorden we hebben 5 eicellen en het zaad is genoeg om verder te gaan! ZO BLIJ BEN JE DAN HE, weer een stapje dichterbij een zwangerschap.

Na dit nieuws mocht ik weer naar huis, het opstaan uit bed jeetje wat heftig ik liep gewoon krom omdat het zo beurs aanvoelde. Maar had natuurlijk een lieve man mee die aan me zijde stond. 

Na de punctie moest ik meteen beginnen met utrogestan dat zijn vaginale tabletten die waren zo NIET fijn! Leken wel mentos balletjes haha en die moest je inbrengen met een hulsje leek wel een raket haha. Utrogestan zorg ervoor dat je slijmvlies in je baarmoeder klaar word gemaakt voor de embryo. 

2 dagen later krijg je te horen of er bevruchtingen zijn en toender tijd kreeg je de kwaliteit nog te horen dat is tegenwoordig niet meer zo, of je moet het willen weten. Die 2 dagen leken een eeuwigheid te duren verschrikkelijk. Ik weet het nog als de dag van gisteren het was dinsdag 1 april en die dag was ook mijn moeder jarig. Zou dat even leuk zijn als we bevruchtingen hadden. Rond de middag werd ik gebeld door het ziekenhuis. We hadden 3 EMBRYO’S gewoon 3 wij waren zooooooooo en zooo blij he. 

Terugplaatsing!

De terugplaatsing kregen we meteen de dag erna woensdag 2 april! De terugplaatsing kreeg ik in de punctiekamer en me blaas moest halfvol zijn nou die zat gewoon helemaaaal vol🤣 moest zo nodig plassen dat gevoel vergeet ik niet meer haha vooral omdat er een eendenbek werd ingebracht zodat ze me baarmoedermond konden schoon spoelen. Daarna word er een dun slangetje(buiten catheter) via de baarmoederhals tot in de baarmoederholte gebracht. Als de catheter op zijn plek zit word het lab gebeld en worden je gegevens gecheckt zodat ze de goede embryo meenemen. Moet je toch niet aandenken dat ze de verkeerde inbrengen🙄. Het embryo word in de baarmoederholte gespoten heel raar idee maar het gaat echt zo, de embryo zat ook in een soort “rietje” heel apart dat kan ons kindje gaan worden. Als zehet er in hebben gespoten kijkt het lab de catheter na of er niks meer in zit en krijg je groenlicht om je weer aan te kleden. Ik was me aan het omkleden en wat een gek idee dat je weet dat er iets in zit!  Wat nog grappig was ze maken nog een echo om te kijken of het op de goede plek zat en mijn moeder was erbij en we keken allemaal maar het scherm en we zeiden ohhh daar is me baarmoeder maar dat was het niet dus was gewoon me blaas zo groot was hij dus haha.

Zwangerschapstest

2 weken erna mag je een zwangerschapstest doen deze dagen gingen langzaam niet normaal! In het begin merkte ik nog niks eigenlijk pas in de laatste week voordat ik mocht testen was ik moe en zo misselijk niet normaal maargoed het kon ook van de utrogestan komen want die geven je ook een beetje van die klachten. Mijn moeder was overtuigd ik was zwanger ze merkte het aan alles. De misselijkheid werd erger en erger ik kon gewoon niet eten zo erg was het. 17 april was mijn testdag en moest het met ochtenurine doen. Ik weet het nog precies ik was al om 05.00 wakker van de zenuwen maar dacht nee ik wacht minstens tot 06.00 haha verschrikkelijk ik werd nog misselijker van de zenuwen. Uiteindelijk rond 6.30 ging ik plassen beneden en zette ik het potje op tafel! Ik zei tegen Evan zal ik een muziekje opzetten het liedje wat bij me oma gedraaid was op haar begravenis. Mijn oma is overleden in januari dus ik vond het erg dat zij het niet meer zou meemaken. Ik zette dus het muziekje op doe de test in de urine. WAUW die test ging zooo snel hé binnen no time had ik 2 streepjes staan ik wist niet wat ik zag! Ik schreeuwde alleen maar Evan we zijn zwanger we zijn gewoon zwanger! Als ik aan dat moment denk springen de tranen weer in me ogen.

Om 07.00 gingen we gelijk onze ouders bellen en me tante die wisten dat we die dag mochten testen. Iedereen was zo blij en me vader moest zo huilen wat was hij trots zeg. 

Op 06-12-14 zijn wij trotse ouders geworden van

Jovi Brinks

Geboren te tiel 

Met 37 weken geboren maar met een gewicht van 3180đź’—

Blijf erin geloven lieve wensouders !! Ook al is het soms moeilijk. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mom of two girls?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.