Snap
  • Mama
  • hormonen
  • anticonceptie
  • #stoppenmetdepil

De pil

Wat gebruik jij?

ANTI CONCEPTIE. 💁

Het is altijd heel normaal geweest om de pil voorgeschreven te krijgen. Gelukkig zijn we steeds bewuster en kritischer als vrouw over de anticonceptiepil. Veel vrouwen reageren niet goed op de pil of spiraal. Ze komen aan, voelen zich down, stemmingswisselingen of vermoeid. Allemaal tekenen van een verstoord hormoonbalans.

De pil en andere anticonceptie middelen zijn net zoals andere medicijnen lastig om te verwerken voor de lever omdat het geen lichaamseigenstoffwn bevat maar synthetische. dit kan ervoor zorgen dat je lever minder goed kan ontgiften terwijl dit juist enorm belangrijk is voor je hoormoonhuishouden.

De synthetische hormonen in de spiraal en pil creeeren een kunstmatige cyclus dus je eigen cyclus raakt verstoort. Daarnaast zorgen deze synthetische hormonen voor behoorlijke tekorten aan magnesium, zink en B vitamines.

Voor welke anticonceptie kun je dan beter kiezen?

Koperspiraal. Dit spiraaltje is een veilige en hormoonvrije anticonceptie. Het kan alleen wel zijn dat je menstruatie heftiger is, maar dit geldt niet voor alle vrouwen. Hier kun je zelf heel goed mee aan de slag om je menstruatie en hormonen beter onder controle te krijgen.

Zelf ben ik groot fan van @daysynl Oftewel periodieke onthouding als 'anticonceptie'. Dit is eigenlijk het bijhouden van je eigen menstruatiecyclus en de vruchtbare dagen. Dit betekent dat je geen seks, of seks met een condoom, hebt op de dagen dat je het meest vruchtbaar bent. Er zijn verschillende methoden om dit goed bij te houden, zoals het meten van je lichaamstemperatuur met de daysy.

Als je je cyclus goed onder de knie hebt dan is dit heel betrouwbaar! En geloof me, je lichaam is hier het allerblijste mee want die kan lekker op zijn eigen hormonen en cyclus doen wat het hoort te doen.

Heb jij hulp nodig bij de juiste anticonceptie of menstruatie. Stuur me gerust een berichtje!