Snap
  • Mama
  • Scheiden
  • Co-Ouderschap

De perfecte scheiding of toch niet?

Na een goed verlopen scheiding lijken er toch problemen te ontstaan..
5 jaar geleden

Oh jakkes! Dat is zeker niet fijn. Ik zou het ook heel erg moeilijk vinden. Ik zou wel zelf die reactie niet gedaan hebben. Ik begrijp hem, maar uit ervaring weet ik dat zo drastische maatregelingen niet echt helpen. Niet vergeten: wij hier op mamaplaats steunen je echt.

5 jaar geleden

Ik wil hier toch even op in haken want zoals ik het lees gaat het niet persé over het feit dat hij een nieuwe relatie heeft maar juist over dat hij het verzwegen heeft en er zelfs over gelogen heeft. Wellicht met de beste bedoelingen. Maar ik zit ook midden in een scheiding en over dit soort zaken worden gewoon heldere afspraken op papier gezet en daar heeft hij zich gewoon aan te houden. Hij heeft dan wel geen toestemming nodig om verder te gaan met zijn leven maar hij heeft wel degelijk een verantwoordelijkheid tegenover zijn dochter en ex partner om dit op de afgesproken manier te doen. Dus inderdaad eerst als volwassenen eens kijken of de relatie stand houdt voordat je de kinderen erin betrekt. Dat haar dochter de nieuwe partner als buurvrouw al kent is dan ook niet het probleem, maar wel het feit dat hij 'buurvrouw' als nieuwe partner aan zijn ouders voorstelt met hun dochter erbij, zonder daarover eerst contact te hebben met de blogster. Ik kan me goed voorstellen dat zij dan besluit haar dochter thuis te houden, ik praat dat niet goed want ook dat is niet volgens de afspraken maar ik kan het wel begrijpen. Little star, probeer alsjeblieft, hoe moeilijk ook, de eer bij jezelf te houden. Ik snap dat je je dochter thuis houdt maar dit is alleen maar voer voor hem om tegen je te gaan gebruiken mocht het echt vervelend worden. Ik begrijp ook dat dit al een aantal maanden geleden is gebeurd, ik hoop dat het inmiddels uitgesproken is!

5 jaar geleden

Ik begrijp je gevoel, maar jullie zijn gescheiden en hij heeft jouw toestemming niet nodig om verder te gaan met zijn leven. Dat jullie dochter al had kennisgemaakt met wat in eerste instantie toen nog de buurvrouw was. Is het misschien in je opgekomen dat je ex jou niet wilde kwetsen?? Dat je dan jullie dochter het weekend thuis houd, en dus niet naar haar vader laat gaan, dat vind ik sneu voor jullie dochter, want die komt er nu tussenin te staan. Ik begrijp dat het pijn doet en dat het al zo snel gebeurd, maar het had jou ook kunnen overkomen, want sommige dingen die gebeuren gewoon en heeft je ex jou niet willen kwetsen, en het had ook jou kunnen overkomen, hoe had jij het dan gevonden als jouw ex jullie dochter bij je had weggehouden? Ik val je niet aan, maar probeer objectief te kijken naar wat je geschreven had in je blog, en vind het triest dat jullie dochter er nu tussenin staat, maar begrijp ook jouw gevoel. Praat met elkaar en laat jullie dochter niet de dupe zijn. Wens je heel veel sterkte!!! Liefs D xxx