Blog header image

De onzekerheden van een nieuwe mama.

Onzekerheden... Het hoort bij de zwangerschap en bij het 'nieuwe-mama-zijn'.

Ik ben doorgaans een erg zelfverzekerd type en heb geen moeite met doorslaggevende beslissingen nemen. Tijdens de zwangerschap merkte ik al wel dat ik me soms wat onzeker voelde... 'Kan ik dit wel' was een vraag die vaak in mijn gedachte naar boven kwam.

.... Maar het begon pas echt zodra ik bevallen was en onze dochter in mijn armen had. Wát voelde ik me onzeker en wat was ik bang iets verkeerd te doen. Overdag was de kraamhulp er voor al onze vragen maar 's avonds stonden we er dan echt alleen voor. 'Zou ze honger hebben', 'zou ze pijn hebben'. Het is mooi om te merken dat mijn 'moedergevoel' me tot nu toe altijd het juiste heeft doen beslissen ookal voelt dit niet altijd zo. Google, mijn man en mijn moeder zijn op dit moment mijn beste vrienden en ik overspoel ze dan ook met allerlei vragen en twijfelgevallen. Ik vraag me af wat een kraamvrouw zonder liefhebbende echtgenoot en zonder meedenkende moeder zou moeten. Uiteindelijk beslis ik nog altijd alles zelf in overleg met mijn man en vertrouw ik op mijn moedergevoel... Die heeft me al ver gebracht! 

Lindsy83
6 jaar geleden

Die onzkerheid ken ik maar al te goed. En hoewel je wel steeds meer op je eigen gevoel gaat vertrouwens, denk ik dat je wel de rest van het leven van je kind onzeker blijft oer bepaalde dingen. Maar meestal doen we het vooral goed gelukkig ;) Succes!