Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

de onvoorwaardelijke liefde

plotseling tranen...

Uit mn vriendinnengroep ben ik tot nu toe de enige met een kindje.
Eén van mn vriendinnen vroeg me via een groeps whatsapp: Joh hoe is het nou om moeder te zijn?
Mn eigen antwoord zorgde er voor dat de tranen van geluk over mn wangen stroomden, namelijk:

'Het is geweldig! Ik zou het iedereen aanraden! Zo'n klein wezentje dat volledig afhankelijk van je is en onvoorwaardelijk van je houdt.
Het kleine mensje dat echt helemaal van jou is, dat door jou en je geliefde gemaakt is en werkelijk perfect is!"

Ik las het terug en de tranen stroomden over mn wangen.

'Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en manenschijn en die eerste weken was het echt wel bikkelen vooral snachts en het uitvinden hoe het voeden gaat en wat wil mijn mannetje nu precies. Maar nu hij behoorlijk door slaapt, een behoorlijk ritme heeft en de voeding behoorlijk goed gaat is het genieten echt begonnen. Alle 'minder leuke dingen' zijn beter op te vangen juist door die onvoorwaardelijke liefde van mijn mannetje, mijn wondertje, mijn lieve kindje"
Dat voegde ik toe aan het whatsapp bericht.

En nu nog, ik typ het en ik lees het terug en weer komt dat gelukzalige gevoel naar boven. Mn kleine man, mn lieve kindje ligt heerlijk te slapen en straks wordt hij wakker met een heerlijke slaperige glimlach, een gezichtje dat wederom die onvoorwaardelijke liefde uitstraalt... heerlijk... moederschap <3

10 jaar geleden

Ik kan het alleen maar beamen. Na een dag als vandaag dat mijn ventje weer zijn spuitjes heeft gehad en echt een hele dag heeft lopen brullen, koorts had en niet wou slapen, was ik echt gebroken. Toen mijn vriend thuis kwam en hij vroeg hoe het ging, kon ik maar alleen aan die 3 momenten denken dat hij blij was en samen met mij zat te lachen en te brabbelen. Dat hij ontroostbaar was liet ik terzijde. zo een moment hebben dat hij wel gelukkig is, maakt mijn dag helemaal goed. Gek is dat toch, dat moedergevoel.

10 jaar geleden

Moeder zijn is een heerlijk gevoel!! En inderdaad alle dingen er om heen die vallen in het niet bij het zien van dat prachtige wondertje!!

10 jaar geleden

precies... :) Hier zijn ze inmiddels zo oud dat dat ik dat niet meer doe maar weet nog heel goed dat ik het wel deed :) Die van mij zijn: 1,3,5 dus dan ben je die fase een beetje voorbij...het gaat zo snel

10 jaar geleden

haha en zodra ze dan een keer een nacht doorslapen loop je om de haverklap naar ze toe om te kijken of ze 'het nog wel doen' :D