Snap
  • Mama
  • Babyspullen

De ongemakkelijke Thaise massage

Ze trok aan mijn broekje "Sexy Sexy hoor" zei ze al lachend en klom op mijn rug.

Zaterdagmorgen wilde ik al haast terugkrabbelen. Ik ben niet gewend iets voor mezelf te doen en zag nog genoeg dingen die ik in huis kon doen. Mijn man stond erop; “ je gaat gewoon”. Geniet er nu maar gewoon van.

Zo ging ik dus op pad. Ook wel spannend. Ik had nog nooit een massage gehad en geen idee wat ik kon verwachten. Toen ik eenmaal de salon in liep, zag ik een klein Thais vrouwtje achter de balie staan. Zij vroeg mijn naam en hoe laat ik een afspraak had. Vervolgens leidde ze mij naar een kamertje achterin waar een serene rust leek te hangen. Kaarsjes, een massage tafel met handdoeken erop en potpourri op het tafeltje achterin en verspreid op de vloer.

Het Thaise vrouwtje lachte vriendelijk en zei dat ik alles uit moest doen alleen mijn broekje niet. Het woord broekje gebruikte ze echter niet. Ze gebaarde richting haar kruis en zei met een Thais accent “Die aan, zo trug, ga maar op buik liggen als klaar ben”  en ze sloot de deur achter zich. Een beetje ongemakkelijk trok ik mijn kleren uit en legde ze netjes gevouwen op een stapeltje op de stoel naast mij. Mijn jas hing ik aan de haak erboven. Ik stapte op de massage tafel. Daar lag ik op mijn buik in mijn kanten broekje met mijn hoofd door het gat. Ik snoof de potpourri op en wachtte. Niet veel later stapte het Thaise vrouwtje de kamer weer in.

Het eerste wat ze zei was “sexy sexy hoor”en ze raakte mijn kanten broekje aan. Ik voelde me ongemakkelijk, maar reageerde maar nonchalant met “Ja, dat heb ik meestal aan, dat vindt ik prettig”. Ze lachte en pakte de olie. Warme olie die over mijn rug gleed. Heerlijk.

Vanaf dat moment had ik me voorgenomen om te ontspannen. Nadat ze eerst de ene helft van mijn rug stevig had gemasseerd en daarna de andere helft waarbij ze al meerdere malen geconstateerd had dat ik nogal veel knopen heb ik mijn lichaam, deed ze ineens mijn broekje wat naar beneden. Zo tot halverwege mijn bil. Het ongemakkelijke gevoel was gelijk weer terug. Ze klom op mij, wat heel normaal is bij een Thaise massage, maar voor mijn als Massage maagd was het toch even slikken. Met haar ellebogen masseerde ze mijn rug alwaar ze tevens flink kracht uitoefende op mijn spieren.

Ze constateerde vervolgens dat ik vooral veel til met links, want die kant van mijn lichaam was het meest belast. "Dat klopt" beaamde ik, "ik draag mijn jongste altijd op mijn linker heup wanneer ik haar oppak"

Zo merkte ze ook op dat ik op mijn linker zij sliep. In mijn hoofd voelde ze links meer druk. Tevens voelde ze in mijn nek dat ik een slechte bloedtoevoer naar mijn hoofd had en dus ook naar mijn hersenen. “Dus daar komt waarschijnlijk die constante hoofdpijn vandaag? Vroeg ik haar”. Ze knikte.

Er werd me heel wat duidelijk. De blokkades in mijn lichaam zorgde niet alleen voor de knopen, maar dus ook voor een slechte bloedtoevoer. Ze raadde mij aan meer balans te creëren, veel water te drinken en regelmatig ontspanning te zoeken. Het zij d.m.v. een massage of een andere vorm van ontspanning.

Aan het einde van de sessie was ik inderdaad ontspannen. Door de druk die ze had uitgeoefende op bepaalde plekken op mijn lichaam terwijl ze al doende zei “Dit doe pijn hé”, voelde ik me wel wat beurs. Alsof ik overal spierpijn had. Maar wel een goede vorm van pijn. Pijn die mij leert te ontspannen. Ik kleedde me aan toen ze de kamer verlaten had en rekende €55,- af aan de balie. Niet goedkoop, maar het was elke cent waard.

Ik heb veel geleerd over mezelf en weet nu hoe ik het beter kan aanpakken. Na deze sessie ben ik niet gelijk naar huis gegaan maar reed ik richting de schoonheidsspecialiste die mijn wenkbrauwen in een goede vorm harsten en advies gaf over welk wenkbrauwpotlood ik het beste kon gebruiken.

Ik voelde me ontspannen en heb echt genoten van een middagje “me” time. Ik had dit zo nodig gehad. Ik kwam volledig ZEN thuis. Mijn kinderen vlogen mij in de armen. Ik knuffelde met ze. Ik voelde me gelukkig, volledig en alsof ik de hele wereld aan kan!

7 jaar geleden

Super! Ik vind het altijd belangrijk dat je wat 'me-time' eens in de week creëert. Dat hoeft natuurlijk niet altijd een massage te zijn. Zelf vind ik het heerlijk om af en toe gewoon een verzorgend maskertje op te doen. Maar een massage is natuurlijk ook heerlijk. Ik ga altijd naar massage Rainbow. Met die massage salon heb ik zeer goede ervaringen.

8 jaar geleden

Goed hoor dat je zo lekker een middagje puur voor jezelf hebt genomen. Tsja, lijkt me wel een rare ervaring die opmerkingen van de Thaise mevrouw. Er zijn ook salons waar de aandacht erg gericht is op het sexuele en dat is nou precies hetgeen je niet wilt. In Thailand zelf heb ik ook een vergelijkbare massage gehad. Aangezien de dame in kwestie geen woord Engels sprak heb ik geen idee of ze eventueel opmerkingen gemaakt heeft die mij ongemakkelijk zouden overkomen, maar net als jouw ervaring van de massage zelf: pittig maar zeker de moeite waard. Mooi geschreven!!! Ik kon me heel goed inleven in jouw gevoelens.

8 jaar geleden

Ah wat goed! Ik ben van mening dat je door soms even 'me-time' te creëren (en dan echt even weg van huis) je echt een leukere moeder en partner wordt! Dus ik hoop dat je dit af en toe blijft doen.. Ik heb een tijdje in zuid afrika gewoond en daar ging ik elke maand. Een behandeling van een uur kost daar maar iets van 20 euro. Ik kwam ook altijd beurs terug, heerlijk. Dan voelde het in ieder geval alsof ze iets gedaan had ;). Alleen daar masseerden ze ook als je op je rug lag in alleen je onderbroekkie..(je armen en benen). Maar ach, het was wel lekker ;).

8 jaar geleden

Ik voel al pijn op komen als ik er alleen al aan denk hoe ze jou onderhanden heeft genomen... Niks voor mij ;) Maar super fijn dat je er zo van opknapte!