Terug
Blog header image

De 'net niet' mama

Als ik om me heen kijk naar andere mama’s zie ik vrouwen die het voor elkaar lijken te hebben. Ik ben dat net niet...

Om mij heen ‘ontdek’ ik steeds meer mama’s. Het is alsof met de geboorte van mijn kinderen ook het oog voor andere mama’s geboren is. En weet je, er zijn eigenlijk best heel veel mama’s om me heen. Sommige ken ik en sommige denk ik te kennen omdat ik ze regelmatig door de buurt zie lopen met hun kroost. Al die mama’s -of in elk geval veel van hen- lijken het heel goed voor elkaar te hebben. Een leuk gezin, knappe kinderen, een mooie baan of met volle overtuiging thuisblijfmama, goed verzorgd en lekker in hun vel zittend, noem maar op. Ik voel me dan wel eens een ‘net niet’ moeder.

Ik ben net niet schoon. Mijn huis is met enige regelmaat een chaos van broodkruimels, ontbijtpapresten en vuile luiers onderweg naar de luieremmer. Daar hebben we dan wel een hele lieve en opgeruimde oplossing voor die eens in de twee weken de chaos die ik met mijn gezin creëer weer enigszins in goede banen leidt, maar ik, ik ben net niet schoon.

Ik ben net niet sportief. De mama bootcamp advertenties overspoelen mijn facebookfeed. Ik heb diverse vriendinnen die eraan meedoen en zeggen dat ik ook mee zou moeten doen. Maar ik kan me er niet toe zetten. Ik zit liever op de bank, netflix, facebook, bloggen. Nee, ik ben misschien wel helemaal niet sportief, op de momenten dat ik achter een wegrennende peuter aan sprint na dan.

Ik ben net niet een gezonde eter. Om me heen hoor ik het steeds vaker. Allerlei producten, ingrediënten en voedingsstijlen die slecht voor je zouden zijn. Of het vet, koolhydraten of suiker is wat in de ban moet. Of je paleo of weight watchers moet eten. Iedereen heeft er iets over te zeggen. Ik, en mijn gezin met mij, eet maar gewoon wat ik lekker vind, wat ik krijgen kan en waar ik zin in heb. Een beetje bewust dat wel –Ben en Jerry’s, hoe lekker ook, kwalificeren hier inmiddels niet meer als een volwaardige maaltijd-, maar er gaat echt nog wel dagelijks een stuk chocola richting mijn spijsverteringsstelsel. En pizza, pannenkoeken of patat zijn ook gewoon en maaltijd, of snack. Gezond eten, nee ook dat doe ik net niet.

Ik ben net niet genoeg overtuigd in het borstvoeding geven. Als ik op sommige mamapagina’s zie hoe er over elkaar heen gevallen wordt over het voeden van je kind ben ik vooral verbaasd. Ja, mijn kinderen krijgen borstvoeding. Nee, ik geniet er niet altijd van. Het is een fase, met zijn ups en downs.

Ik ben net niet ambitieus. Recent realiseerde ik me weer opnieuw dat ik een baan heb die ‘onder mijn niveau is’. Het is een leuke baan –en ik heb tenminste werk-, maar zou ook wel meer willen doen. Ik zou zelfs misschien wel iets heel anders willen doen, een carrièreswitch, maar ik neem genoegen met waar ik nu ben. Mijn ambities blijven vaag en onvervuld, net niet een ambitieuze carrièremama.

Ik ben net niet netjes en verzorgd. Meestal draag ik dan wel een spijkerbroek met iets erop –en laat ik mijn yogapants in de kast liggen-. Maar als ik naar mezelf kijk, zou ik heel graag iets beter verzorgd voor de dag komen. Wat vaker in de make-up, mijn haar weer in model -hoewel niemand aan mijn opgebonden haar kan zien dat ik al in geen jaar naar de kapper ben geweest-, dat soort dingen. Ik ben het net niet, tot in de puntjes verzorgd.

En to top it all off. Ik ben nèt niet snel genoeg in het bloggen van originele ideeën. Deze blog stond al min of meer af in mijn blogconcepten toen TessK me het gras voor de voeten wegmaaide. Toch blog ik 'm, al is het maar omdat juist dit onderstreept wat ik bedoel. Ik ben het allemaal net niet.  

Er zijn vast nog tich andere dingen die ik ‘net niet’ ben. En ik weet dat het gras altijd groener is bij de ander, maar toch, ergens voel ik me altijd een ‘net niet mama’. Maar weet je, het ergert me net niet genoeg om er wat aan te doen!

En jij? Ben jij een modelmama of misschien ook wel een ‘net niet’ mama?

Joycies
6 jaar geleden

Ligt eraan welke dag het is en hoe ik me voel. ;-) Maar o zo herkenbaar. Achter elke perfecte mama is wel iets niet perfect. Schijn bedriegt. X

anoniem2017
6 jaar geleden

Ik ben een model mama die super happy is met haar net niet kwaliteiten. Geen make up, geen sportclub ( kijk wel uit dan ga ik naar ondergewicht), leuk werk wat ik al als weekeindbaantje deed, dus niet waarvoor ik leerde, lijnen? Ik loop langs de lijn, eten aardappels, vlees, groente, pizza en pannenkoeken ( sommigen vinden pannenkoeken niet zo lekker dus aangevult met pizza) friet en snacks op zondag. Kliekjes dag, gooi alles bij elkaar wat opmoet, dus rijst in lasagnabladen en dan zeggen ze nog maak je dat nog een keertje haha. Poetsen, ik poets, ik strijk, ik probeer het bij te houden, maar met mijn vriend, 2 kinderenen, 2 poezen en een pup in huis, blijf ik rommel en vuil zien. En ik weet wel leukere dingen dan enkel te soppen. Op het oog is het netjes, kijk niet in de kast ;) borstvoeding nooit gedaan zie je nu niks van ;) Maar waardoor op en top modelmoeder. Ik krijg ik hou van je, ik weet niet hoeveel hartjes en je bent de liefste mama van het hele universum en de melkweg te horen. Dus dubbel en dwars tevreden.

Lindsy83
6 jaar geleden

Sommige dingen lukken me net wel, andere dingen helemaal niet! Koken is bijvoorbeeld niet aan mij besteed... MAar gelukkig heb ik dan weer een lieve vriend die dingen voor me compenseert. Als vrouw alleen lukt het me misschien niet allemaal perfect, maar als gein voel ik me zeker perfect :) En isdat ook niet waar het uiteindelijk om draait? Toch leuk dat je hem alsnog gepost heb. Je bent in ieder geval wel (net) goed genoeg in schrijven, waardoor het toch leuk was om ook die van jou te lezen ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Zo herkenbaar! En lief dat je mijn blog nog even noemt. En ben blij dat je deze hebt gepost, zo vult ie mooi mijn blog aan! Enne... Pssssst... Je bent een fantastische moeder ;-)

fennysjewels
6 jaar geleden

Leuke blog! Hier ook een net niet moeder. Stiekem ben ik er ook nog een beetje trots op ook ;)

rebo1982
6 jaar geleden

hihi, die laatste zin. Daar moet ik even hardop om lachen :)

rebo1982
6 jaar geleden

Tja, ik kon niet anders dan jou de credits geven die je toekomen!

Chisty89
6 jaar geleden

Hilarisch en vooral herkenbaar. Ik ben net niet snel genoeg met het lezen van dit soort leuke blogs;)

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
21 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
19 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
17 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
15 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!