Blog header image

De 'net niet' mama

Als ik om me heen kijk naar andere mama’s zie ik vrouwen die het voor elkaar lijken te hebben. Ik ben dat net niet...

Om mij heen ‘ontdek’ ik steeds meer mama’s. Het is alsof met de geboorte van mijn kinderen ook het oog voor andere mama’s geboren is. En weet je, er zijn eigenlijk best heel veel mama’s om me heen. Sommige ken ik en sommige denk ik te kennen omdat ik ze regelmatig door de buurt zie lopen met hun kroost. Al die mama’s -of in elk geval veel van hen- lijken het heel goed voor elkaar te hebben. Een leuk gezin, knappe kinderen, een mooie baan of met volle overtuiging thuisblijfmama, goed verzorgd en lekker in hun vel zittend, noem maar op. Ik voel me dan wel eens een ‘net niet’ moeder.

Ik ben net niet schoon. Mijn huis is met enige regelmaat een chaos van broodkruimels, ontbijtpapresten en vuile luiers onderweg naar de luieremmer. Daar hebben we dan wel een hele lieve en opgeruimde oplossing voor die eens in de twee weken de chaos die ik met mijn gezin creëer weer enigszins in goede banen leidt, maar ik, ik ben net niet schoon.

Ik ben net niet sportief. De mama bootcamp advertenties overspoelen mijn facebookfeed. Ik heb diverse vriendinnen die eraan meedoen en zeggen dat ik ook mee zou moeten doen. Maar ik kan me er niet toe zetten. Ik zit liever op de bank, netflix, facebook, bloggen. Nee, ik ben misschien wel helemaal niet sportief, op de momenten dat ik achter een wegrennende peuter aan sprint na dan.

Ik ben net niet een gezonde eter. Om me heen hoor ik het steeds vaker. Allerlei producten, ingrediënten en voedingsstijlen die slecht voor je zouden zijn. Of het vet, koolhydraten of suiker is wat in de ban moet. Of je paleo of weight watchers moet eten. Iedereen heeft er iets over te zeggen. Ik, en mijn gezin met mij, eet maar gewoon wat ik lekker vind, wat ik krijgen kan en waar ik zin in heb. Een beetje bewust dat wel –Ben en Jerry’s, hoe lekker ook, kwalificeren hier inmiddels niet meer als een volwaardige maaltijd-, maar er gaat echt nog wel dagelijks een stuk chocola richting mijn spijsverteringsstelsel. En pizza, pannenkoeken of patat zijn ook gewoon en maaltijd, of snack. Gezond eten, nee ook dat doe ik net niet.

Ik ben net niet genoeg overtuigd in het borstvoeding geven. Als ik op sommige mamapagina’s zie hoe er over elkaar heen gevallen wordt over het voeden van je kind ben ik vooral verbaasd. Ja, mijn kinderen krijgen borstvoeding. Nee, ik geniet er niet altijd van. Het is een fase, met zijn ups en downs.

Ik ben net niet ambitieus. Recent realiseerde ik me weer opnieuw dat ik een baan heb die ‘onder mijn niveau is’. Het is een leuke baan –en ik heb tenminste werk-, maar zou ook wel meer willen doen. Ik zou zelfs misschien wel iets heel anders willen doen, een carrièreswitch, maar ik neem genoegen met waar ik nu ben. Mijn ambities blijven vaag en onvervuld, net niet een ambitieuze carrièremama.

Ik ben net niet netjes en verzorgd. Meestal draag ik dan wel een spijkerbroek met iets erop –en laat ik mijn yogapants in de kast liggen-. Maar als ik naar mezelf kijk, zou ik heel graag iets beter verzorgd voor de dag komen. Wat vaker in de make-up, mijn haar weer in model -hoewel niemand aan mijn opgebonden haar kan zien dat ik al in geen jaar naar de kapper ben geweest-, dat soort dingen. Ik ben het net niet, tot in de puntjes verzorgd.

En to top it all off. Ik ben nèt niet snel genoeg in het bloggen van originele ideeën. Deze blog stond al min of meer af in mijn blogconcepten toen TessK me het gras voor de voeten wegmaaide. Toch blog ik 'm, al is het maar omdat juist dit onderstreept wat ik bedoel. Ik ben het allemaal net niet.  

Er zijn vast nog tich andere dingen die ik ‘net niet’ ben. En ik weet dat het gras altijd groener is bij de ander, maar toch, ergens voel ik me altijd een ‘net niet mama’. Maar weet je, het ergert me net niet genoeg om er wat aan te doen!

En jij? Ben jij een modelmama of misschien ook wel een ‘net niet’ mama?

6 jaar geleden

Hilarisch en vooral herkenbaar. Ik ben net niet snel genoeg met het lezen van dit soort leuke blogs;)

7 jaar geleden

Tja, ik kon niet anders dan jou de credits geven die je toekomen!

7 jaar geleden

hihi, die laatste zin. Daar moet ik even hardop om lachen :)

7 jaar geleden

Leuke blog! Hier ook een net niet moeder. Stiekem ben ik er ook nog een beetje trots op ook ;)