Snap
  • Mama

De mooie maar o zo zieke wereld

Die mooie onschuldige lach, zo nieuwsgierig naar de wereld, maar wat voor wereld...

Nu ik moeder ben kijk ik toch anders naar het nieuws en dan met name naar nieuwsberichten waar kinderen bij betrokken zijn...

Vermiste en vermoorde kinderen, kinderen en ouders die omkomem bij ongelukken, de kinderen die in Manchester betrokkenen waren bij de aanslag, de huidige aanslag in Londen maar ook de kids in de gebieden waar de gevreesde terreurorganisaties aan de macht zijn.

Kinderen die hun ouders verloren zijn, ouders die hun kinderen verliezen. Nu pas snap ik hoe dat voelt, het maakt me verdrietig.

Ik zit deze blog te typen, op de achtergrond staat de tv aan op CNN die verslag doen van het terreur in Londen, naast mij zit mn kleintje te spelen met zijn rammelaar, heeft de grootste lol en hij schenkt me z'n mooie glimlach.

Ik snelt van binnen en geef m een dikke kus maar ondertussen denk ik....op wat voor wereld heb ik jouw gezet, waar gaat het heen? Wat kan ik doen om jouw hiervoor te beschermen? 

Ik wil mijn kop wel in t zand steken, gewoon doen of is het hier niet. Helaas weet ik beter en weet ik ook wat me te doen staat. Zoveel mogelijk genieten van ons kleintje en me niet te druk maken. 

Carpe diem!

's avatar
7 jaar geleden

Mooi geschreven tranen staan in m'n ogen en het is zo waar wat je schrijft.. de wereld beangstigd me enorm al die rare dingen die er gebeuren.. ik wil mijn kindjes de vrijheid kunnen geven zodat ze normaal kunnen opgroeien net als hoe ik dat heb kunnen doen.. maar ik durf ze soms amper meer vrijheid te geven met alles wat voorbij komt op tv..

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Aaltsjuh?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.