Snap

De man na de scheiding

De man, de meeste rare wezens op deze aardbol. Mijn visie zoals ik het ervaren heb.

Wanneer een man de handdoek in de ring gooit, of je het nu al wel of niet aanzag komen, je wereld staat op zijn kop.

De man waarmee je samen was lijkt in geen velden of wegen meer op de man die je kon, waarmee je samen was al die jaren.

Mannen zijn simpele wezen en kunnen vaak geen 2 dingen tegelijk, dus zodra er een ander in het spel komt dan besta jij niet meer en op de een of andere manier ben jij ineens de boevrouw.

Zo ook mijn huidige exman, totaal verandert en lijkt in niets meer op de man waarop ik verliefd werd, me trouwde en kinderen mee kreeg. Het was zelfs zo erg toen hij uitsprak te willen scheiden was hij anders. Letterlijk van de een op de andere dag.

Jij heb het allemaal gedaan, alles is jou schuld, jij heb hem in de armen van die ander gedreven (anders gaan ze vaak niet weg, want ze zijn ook het zwakkere geslacht) en woop weg is hij. Of hij blijft nog even hangen op zolder, maar ja dat werkt vaak ook alleen maar averechts.

Dan kom je in het traject mediation, waarbij hij ineens een mening heeft (naja hij of zijn nieuwe vlam) en waarbij hij JOU het leven zuur wil maken, terwijl hij degene is die geen moeite wil doen voor zijn huwelijk en dus ook niet voor zijn gezin.

Waarbij hij ineens "rechten" schijn te hebben. Hij wil het zus, hij wil het zo en ondertussen stel je jezelf achter, want tja het is ook voor de kinderen. Nou vergeet het, hij wil alleen maar goed uit de verf komen en vervolgens kan hij alleen maar de "leuke"  papa zijn, terwijl jij ook bij de kinderen de boemama bent, want jij houdt de regels strak (want anders lopen ze compleet over je heen) Hij dus lang leven de lol en jij maar wakker liggen,omdat je weer boos moest worden op de kinderen.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je alles bij jezelf zoekt, had ik niet meer interesse moeten tonen, had ik misschien toch die extra kilootjes af moeten vallen, had ik dus, had ik zo. STOP DAARMEE.

Hoogst waarschijnlijk heb je het niet aan zien komen, of alles eraan gedaan zodat JIJ je kinderen nog wel recht in de ogen kan kijken, dat hij jou inruilt wil niet zeggen dat het aan jou ligt, het ligt aan hem. De man, die kiest voor de makkelijkste optie in plaats van na denken en te moeten voelen, want dat is vaak te ingewikkeld.

Dit gezegd hebben de: MOMMY'S er is NIETS mis met jullie, echt helemaal niets. 

Hun kunnen dat gewoon niet 2 dingen tegelijk en als ze op hangende pootjes terug komen, omdat die zak chips op elke bank het zelfde smaakt ;-) laat hem lekker, want een gebroken vaas kun je lijmen, maar hij wordt nooit meer zo mooi als hij was en waarschijnlijk zal het altijd een puntje blijven in volgende ruzies.

Mam jij mag er wezen, jij bent het waard om voor te vechten, jij kan je kinderen recht aankijken.

-xxx-

(nu mijn eigen raad opvolgen ;-))

6 jaar geleden

Bedankt en ja voor een ander altijd goed advies, maar voor jezelf sla je het in de wind.

6 jaar geleden

voor een ander heb je altijd een goed advies en voor jezelf die vergeet je dan. mooi gezegt . en dat geld ook zeker voor jou he!