Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

De leukste uitjes in Limburg

Op zoek naar een leuk uitje met je kinderen in Limburg? Lees het hier!

Ik kan me nog herinneren dat ik Limburg als kind prachtig vond. Die heuvels en mooie huisjes deden zo mooi, bijna sprookjesachtig aan. Inmiddels is het jaren verder en ga ik nog maar zelden naar Limburg. Voor de leukste uitstapjes in deze zuidelijke provincie heb ik dan ook een lieve collega uit Limburg gevraagd naar echte aanraders op uitjesgebied met kinderen in deze provincie. Zie hier het resultaat!

Een mooie dierentuin in Limburg? GaiaZOO!

Een uitje met dieren in Limburg? In Kerkrade vind je GaiaZOO, een prachtige dierentuin voor jong en oud. Deze dierentuin is al bekroond met diverse titels. Zo is deze dierentuin reeds 4 keer uitgeroepen tot 'De mooiste dierentuin van de Benelux' en in 2013 werd dit dierenpark ook nog eens bekroond met de ANWB titel 'Leukste Uitje van Nederland'. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, de jouwe ook?

Per stoomlocomotief door Zuid-Limburg

Van Kerkrade ( GaiaZOO ) richting de grotten in Valkenburg? Laat de auto maar staan en reis met een heuse Z.L.S.M. stoomlocomotief. Dit is al een uitje op zich en de kinderen vinden het vast helemaal geweldig!

Een prachtig park in Limburg? Het Steinerbos!

Op zoek naar een prachtig park in Limburg met diverse activiteiten voor de kinderen? Ga dan eens naar het Steinerbos in Stein. Behalve gewoon heerlijk relaxen kun je er bootje varen, zijn er speeltuinen en zelfs een zwembad voor de kleintjes. Kortom: een geschikt uitje voor alle leeftijden.

Een uitje met Slecht weer? Toverland in Sevenum

Zelfs in Limburg is het af en toe slecht weer. Kies dan met een gerust hart voor attractiepark Toverland in Sevenum. Daar zijn voldoende attracties voor hele jonge kinderen tot tieners, waardoor het hele gezin zich zowel binnen als buiten gegarandeerd prima kan vermaken.

Overnachten in Limburg? Pipowagen 'de luxe' in Heythuysen!

Ga je overnachten in Limburg? Dan kun je werkelijk niet heen om de Pipowagen 'de luxe' in Heythuysen. Uit eigen ervaring weet ik dat dit een onvergetelijke belevenis gaat worden. Kijk ook maar eens naar mijn blog: http://www.mamaplaats.nl/blog/aanraderpipowagen-su...

Heb jij tips voor leuke uitjes in Limburg? Reageer ook!

9 jaar geleden

Klinkt leuk!

9 jaar geleden

De Tuinen van Arcen zijn heel erg mooi en spreken erg tot de verbeelding. Groot en veel natuur. Wij vinden het vaak net een groot sprookjesbos. Een aanrader dus!