Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De lente staat voor de deur!

Vooral het afgelopen weekend hebben we het gemerkt, de lente staat voor de deur! Niet meer in het donker wakker worden, alsof het lijkt dat de hele wereld nog slaapt.

Het leek zo mooi te worden eind januari/begin februari, de vogels waren in hun element totdat een dikke witte laag hun geluk bedolf. Desondanks zijn ze niet bang, ze gedragen zich naar het weer, zo ook vanochtend. De vogels waren mijn persoonlijke wekker, klokslag 6 uur begonnen ze te tjilpen. Wanneer ik me eerst nog liever tien keer omdraaide, is dit veranderd naar 3 keer. Zodra het zomer is spring ik echt gelijk mijn bed uit bij het eerste zonnestraaltje. Maar afgelopen weekend was een goed begin!

Het leek afgelopen weekend wel of het de nationale tuinier dag was. De hele straat begon al het onkruid eruit te trekken, een soort frustratie naar de winter toe en op naar de lente! Zelfs de nieuwe buren die na 3 maanden tijd nog geen gordijn hebben opgehangen hadden een schop in hun hand. Waar eerst mensen alleen naar buiten gingen om een brief naar de bus te brengen of een nodige boodschap te doen, was nu weer die gezellige straat en samenhorigheid met de buurt!

De kinderen uit de buurt haalden al het ‘buitenspeelgoed’ weer uit de kast. Skelters, springtouwen, ballen en het oeroude maar nog steeds populaire stoepkrijt kwam tevoorschijn. Mooi om te zien is dat de Nintendo’s, Wii’s, X-boxen en playstations niet tegen het buiten spelen in de zon op kunnen(er blijven natuurlijk uitzonderlingen!).

Nog negen dagen en dan begint de lente echt, het geeft mij een enorme boost! Een gezellig winter gehad maar ben er nu klaar mee, laat die zon maar komen! Laat de kinderen maar buiten spelen, de buren tuinieren en de vogeltjes maar fluiten!

11 jaar geleden

Ja, wat is het genieten he!! Bij mij lopen de kids ook het liefst de hele dag buiten. Lekker zonnetje erbij. We kunnen ons geluk niet op!!