Snap
  • #gezond
  • buikpijn
  • gynaecoloog

De laatste controle

Stilstand is iets goeds weet ik nu

31 mei zou ik naar gynaecoloog moeten. Helaas ging deze afspraak niet door en werd het een ruime week later. 

Ze is mooi op tijd deze keer. Weer een andere gynaecoloog omdat degene hiervoor gestopt is in ons ziekenhuis. Had ik eindelijk een goede... 

Deze dame is ook vriendelijk. Benoemd direct dat ze het bijzonder vindt dat ik zo vaak moest komen voor iets wat niet veranderd. 

We gaan eerst een echo maken. Terwijl ze moeite moet doen om de cyste in beeld te krijgen, vraagt ze naar de buikpijn. Ik benoem dat de plek waar ze op dat moment duwt in mijn buik nog wat gevoelig is, maar het verder super goed gaat. 

Ze is blij voor me. Wanneer ze de cyste ook uitwendig heeft gecontroleerd komt ze tot het oordeel dat hij stilstaat. Niet groeit, niet afwijkt en rustig is. 

Voor haar genoeg reden om me weg te sturen met het advies, als je klachten krijgt kom dan maar terug. Vooral omdat inwendig onderzoek zo pijnlijk is. Dat kan ze helaas niet verklaren. 

Opgetogen ga ik richting huis. Voorlopig kan het boekje cyste dicht. 

2 weken later lig ik op de behandelbank van de bekkenfysio. Voelt soepel zegt ze. Ik geef aan dat de plek in mijn buik nog wat gevoelig blijft als je er op drukt. 

Ze kijkt er wat extra naar. 

Dan vraagt ze me of ik behoefte heb aan een vervolg afspraak of dat ik het met de adviezen van de afgelopen maanden ga redden. We spreken af dat wanneer ik klachten krijg die langer dan week aanhouden, ik haar direct bel. 

Weer een hoofdstuk afgesloten. 

Inmiddels zijn we een goede 3 weken verder en het gaat prima. Ik merk wel dat ik het sporten moet gaan oppakken om sterk te blijven en dat ik wanneer ik wel een stopweek heb, ik voldoende paracetamol moet slikken. 

Ik mag alive feminax gebruiken van de gynaecoloog, maar deze stopweek was pcm voldoende. 

Het voelt fijn om de pil 3 maanden door te slikken en zo zelf een beetje controle te hebben over de pijnklachten. Deze zijn mede hierdoor niet meer aanwezig en daarnaast geeft het best veel vrijheid. Heerlijk!


Ik ben een blije vrouw!

Laura Hogendoorn - Hoofdredacteur Mamaplaats's avatar

Wat fijn! En wat een lieve foto ❤️ Liefs, Laura

Mama_van_Lize_2020's avatar
1 jaar geleden

Op de foto zijn we ruim 5 jaar verder na onze trouwdag. We wilde eens zien of onze trouwkleding nog paste. We zijn beide een x aantal kilo afgevallen (ik 10, van mijn man weet ik het zo niet). Omdat we heel happy zijn met zn 3tjes vond ik deze foto wel mooi bij deze happy blog.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama_van_Lize_2020?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.