Snap
  • Mama
  • herinneringen
  • rouwen
  • Sterrenkindje
  • Gemis
  • Makeamemory

De kleertjes van Nio…..

Op een gegeven moment kom je op een punt, als ouders van een overleden kindje dat je keuzes moet gaan maken. Zoals de keuze: wat ga je doen met al zijn kleertjes?

Ik vond het een lastige keuze. Het laatste wat ik wou was dat zijn kleren in een doos op zolder zouden belanden en letterlijk het leven en de herinnering uit de kleding zou verdwijnen.

Ik besloot daarom net als wij voor al onze kindjes hebben, een herinneringsbox te maken. Ik heb daar zijn geboortepakje in gedaan en nog wat pakjes waar ik erg gehecht aan was geraakt. Die kleertjes heb ik bewust ook niet gewassen in de hoop dat zijn geurtje er zo lang mogelijk in zou blijven zitten.

Een ander pakje wat ik de week voor Nio zijn overlijden had gekocht. Die hij helaas nooit aan heeft kunnen hebben. Heb ik aan een inmiddels dierbare lotgenote gegeven die op dat moment in verwachting was van haar regenboog babyboy. De gedachten dat dat pakje toch gedragen zou worden door een heel speciaal jongetje vond ik een fijne gedachten en weet zeker dat Nio dat ook zo gewild had.

Wij hebben aan de moeder van vrienden gevraagd of zij van de rest van zijn gedragen kleertjes een Quilt wou maken. Ze noemen dit ook wel een “memory deken”. Ze vond het een hele eer dat ze dit voor ons mocht doen en dat wij haar dit toevertrouwde. Wel vond ze het emotioneel erg zwaar en zijn er regelmatig tranen gevallen bij der toen ze met de deken bezig was.

Gisteren hebben wij de deken in ontvangst mogen nemen. Ook dit is zoals je zult begrijpen met de nodige tranen gepaard gegaan.

Wat is hij prachtig geworden. Met zoveel kleine details. Bij elk stukje stof heb ik weer een andere herinnering van onze kleine man.

Op de achterkant heeft ze de volgende tekst er ingehaakt(zie foto):

𝙈𝙖𝙙𝙚 𝙁𝙧𝙤𝙢 𝙘𝙡𝙤𝙩𝙝𝙚𝙨 𝙄 𝙪𝙨𝙚𝙙 𝙩𝙤 𝙬𝙚𝙖𝙧.

𝙃𝙤𝙡𝙙 𝙞𝙩 𝙘𝙡𝙤𝙨𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙠𝙣𝙤𝙬 𝙄 𝙖𝙢 𝙩𝙝𝙚𝙧𝙚.

𝘼𝙡𝙡 𝙢𝙮 𝙡𝙤𝙫𝙚

𝙉𝙞𝙤

Zo bijzonder om Joah en Lima onder dit kleedje te zien slapen of op te zien spelen. Zo is hun broer(tje) toch bij hun. Ik zal in de loop van tijd al mijn herinneringen van elk stukje stof met hun delen💙

Snap
Snap
2 jaar geleden

Wat prachtig!

2 jaar geleden

Prachtig!

2 jaar geleden

Wat een bijzondere deken. Een heel mooi idee ! En zeker fijn om de andere er onder zien te liggen zo is hij er toch een beetje bij . 💫 🤎