Snap
  • Mama
  • onderwijs
  • momtobe
  • juf
  • genderreveal
  • Meibaby

De juf krijgt een baby

De kinderen waren helemaal enthousiast toen ze de oplossing van de woordzoeker wisten. Sommige wilden het al verklappen, maar er waren nog een aantal duo’s bezig met het oplossen van de woordzoeker. Ik was nog maar 1,5 maand hun juf toen ik het nieuws op deze manier met ze deelde. Ze moesten een woordzoeker met een aantal woorden oplossen en de overgebleven letters zouden op volgorde een zin vormen. De zin die er uiteindelijk moest komen te staan was: juf krijgt in mei een baby.

De kinderen leefden helemaal met me mee. Ondanks dat ik nog niet zo lang hun juf was, was ik er wel 4 dagen in de week. Een stabiele factor voor ze. Vanaf dat moment werd de klas nog empathischer. Toen volgde natuurlijk de bekende vraag: ‘’juf, wilt u ook weten wat het wordt?’’ Toen mijn antwoord daarop ‘’ja’’ was, kreeg ik uiteraard de volgende vraag op me afgevuurd: ‘’wilt u het dan ook delen met ons?’’. De nieuwsgierige aagjes ;).

Ik gaf les aan groep 5 en ik vind die leeftijd sowieso ontzettend leuk, maar hoe betrokken ze bij mij waren, was gewoon ontroerend. Ik wilde inderdaad weten wat we zouden krijgen en besloot dat ik het ook met mijn klas zou delen. Sterker nog, mijn klas zou het eerder weten dan mijn collega’s. Zij waren niet alleen betrokken bij mij, maar ik ook bij hen.

Op een dinsdag in november was het zover. Ik wist sinds zaterdag wat we zouden krijgen en besloot dat ik het die dag met de kinderen zou delen. Eerst deed ik even een poll op het digibord, want wat dachten ze eigenlijk dat ik zou krijgen. Ik geef les aan een klas met 18 kids en 3 daarvan waren heel resoluut: het zou een meisje worden. De andere 15 wisten zeker dat het een jongetje zou worden.

Toen ik het filmpje liet zien waarin ik het zou verklappen, klonk er luid gejoel uit de klas. De meerderheid had gelijk. Tegelijkertijd zag ik ook 3 sippe gezichtjes, want die zaten ernaast met hun antwoord. Nadat ik had uitgelegd dat het belangrijkste was dat het kindje gezond was en dat het niet erg was als je het ‘’fout had voorspeld’’, ging ik verder met de afronding van de dag. Ik ben slim genoeg om te weten dat je een ‘’gender reveal’’ niet in het midden van de dag moet doen ;).

Volgende keer: de juf heeft Corona, is de baby in gevaar?