Snap
  • 2onder2
  • 2 jongens
  • Mamaondernemer
  • zelfstandigondernemer
  • vrouwelijkeondernemers

De jongens zitten dicht op elkaar: fijn of niet?

2 onder 2 gehad, wat vind ik nu?

Twee kinderen onder de twee: het is een grote opgave, maar ook een enorme zegen. Het is een tijd van veel hectiek en slaapgebrek, maar ook van veel liefde en gezelligheid. In dit blog deel ik mijn ervaringen met twee kinderen onder de twee.

Mijn jongens zitten 13 maanden uit elkaar. De oudste werd in maart 2021 geboren en de jongste in april 2022. In het begin was het best pittig. Ik was moe, had weinig tijd voor mezelf en ik voelde me soms overweldigd. Maar het werd steeds beter. De jongens begonnen te groeien en te leren, en ik begon te wennen aan het ritme van twee kleine kinderen.


De voor- en nadelen van twee kinderen onder de twee

Er zijn zowel voor- als nadelen aan twee kinderen onder de twee.

Voordelen:

  • Je hebt er meteen een vriendje of vriendinnetje bij. Je kinderen kunnen samen spelen en groeien, en ze zullen altijd een band met elkaar hebben.
  • Je bent er al helemaal in thuis. Je weet hoe het is om een baby te hebben, dus je bent goed voorbereid op de tweede.
  • Je kunt de taken verdelen. Als je partner ook thuis is, kunnen jullie de taken verdelen, zoals het verzorgen van de kinderen, het huishouden en het werk.

Nadelen:

  • Het is zwaar. Je hebt twee kinderen die allebei aandacht en verzorging nodig hebben.
  • Je hebt minder tijd voor jezelf. Je hebt minder tijd om te slapen, te ontspannen of om leuke dingen te doen.
  • Het is prijzig. Je hebt twee keer zoveel spullen nodig, zoals kleding, luiers en speelgoed.
  • Je bent altijd moe. Het is normaal om je oververmoeid te voelen als je twee kleine kinderen hebt. Probeer voldoende te slapen en te ontspannen als je de kans krijgt.
  • Je bent vaak gestrest. Het is een grote verantwoordelijkheid om voor twee kleine kinderen te zorgen. Het is normaal om af en toe gestrest te zijn. Probeer manieren te vinden om te ontspannen en stress te verminderen.
  • Je moet goed plannen. Het is belangrijk om goed te plannen als je twee kleine kinderen hebt. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt voor alles, zoals het verzorgen van de kinderen, het huishouden en je werk.


Twee kinderen onder de twee is een uitdaging, maar het is ook een geweldige ervaring. Als je erover denkt om een tweede kindje te krijgen, is het belangrijk om je goed te realiseren wat het met zich meebrengt. Maar als je er klaar voor bent, is het een onvergetelijke tijd. En dat zegt iemand die enig kind is en geen ervaring mee had hoe het is met broers/zussen te zijn en nu pas zien met mijn eigen jongens. 

Ik vind het leuk om over het moederschap te schrijven, zeker als het gaat om ondernemen. Ik ben zelf horecaondernemer en ik weet hoe het is om een bedrijf te runnen en kinderen te hebben. Ik vind het belangrijk om andere moeders te inspireren en te laten zien dat het mogelijk is om beide te combineren.

Als je geïnteresseerd bent in meer over het moederschap, zeker als je ondernemer bent of wilt worden, volg me dan 

's avatar
5 maanden geleden

''Je hebt er meteen een vriendje of vriendinnetje bij. Je kinderen kunnen samen spelen en groeien, en ze zullen altijd een band met elkaar hebben.'' haha sorry maar dat scheelt echt per kind, genoeg die elkaar niet kunnen luchten of zien haha

's avatar
8 maanden geleden

Tussen mijn dochter en zoon zitten 1jaar en 2 weken precies.

Anoniem's avatar
8 maanden geleden

Hier 2 kids in 9 maanden en 10 dagen. De jongste was 6 weken te vroeg en heb voordat hij geboren werd bijna 5 weken in het ziekenhuis gelegen. Het ging allemaal! Ik heb het begin als pittig ervaren omdat ik door toch een spoedkeizersnede niet mocht tillen. En het eerste jaar was vooral veel chillen. Wat ik heel fijn vond was dat beide kids na genoeg hetzelfde ritme hadden. Tussen 13 uur en 15 uur sliepen ze zo ongeveer en had ik tijd voor mezelf. Zou het zo weer doen! Voor mijn lichaam was het een aanslag.

Anoniem's avatar
8 maanden geleden

Veel sjouwen ipv chillen 😅

's avatar
8 maanden geleden

Hier zit er exact 1 jaar en 1 dag tussen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Dagboek van een Mama-Ondernemer?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.