{{ message.message }}
{{ button.text }}

De hel die "oppas schema" heet

Opvangschema''s opstellen en de druk verdelen is niet altijd even makkelijk.

Afbeelding blog 'De hel die "oppas schema" heet' Achtergrond blur afbeelding

Bij ons thuis is het altijd een flink gepuzzel als er een nieuw rooster van mijn werk klaar ligt.

Meteen begin ik met de dagen inplannen.

Ow deze maandag en dinsdag kunnen ze naar de gastouder (gelukkig , man zonder haar zou ik het echt niet redden) en woensdag vraag ik oma "ijsje" om de avonddienst op te vangen. Donderdag is het de beurt aan oma "snoepje " en vrijdag heb ik mijn vaste vrije dag..niet omdat ik een hekel heb aan de vrijdag maar simpel omdat m'n opties op waren en ik geen opvang heb voor de vrijdag.

En zo hebben we voor iedere dag en bijna iedere dienst een soort opvang team klaar staan.

Mijn man en ik werken allebei onregelmatig, ik in de zorg met veel wissel diensten weekenden en nachten en mijn man in het transport. Met vreselijk drukke weken waarbij we elkaar alleen op vrijdagavond en in het weekend zien (tenzij ik dan moet werken natuurlijk).

Ik kan er nooit van uitgaan dat mijn man op tijd thuis is om onze kindjes naar bed te brengen en zelfs niet dat hij er in de nacht is wanneer ik de nachtdienst draai. Dat wordt momenteel steeds lastiger.

Ik heb soms het gevoel dat ik als enige verantwoordelijk ben voor het opvang schema van onze kinderen.
Niet alleen geeft dit mij enorm stress het maakt onze relatie er ook niet echt gezelliger op.

Over precies 3 weken gaat de oudste starten op de basisschool.
Je zou denken dat het dan makkelijker wordt maar niets is minder waar, de voorschoolse opvang gaat namelijk pas om half 8 open terwijl ik om 7 uur moet starten op m'n werk.

Nu heb ik de mazzel met mijn familie die aanbiedt om hem soms naar school te brengen maar wij zijn allemaal werkzaam in de zorg met alle wisselende diensten die erbij komen kijken.

Ik ben nieuwsgierig, hebben meer moeders hier problemen mee? En hoe hebben jullie het opgelost?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je