Snap
  • Mama

De hel die "oppas schema" heet

Opvangschema''s opstellen en de druk verdelen is niet altijd even makkelijk.

Bij ons thuis is het altijd een flink gepuzzel als er een nieuw rooster van mijn werk klaar ligt.

Meteen begin ik met de dagen inplannen.

Ow deze maandag en dinsdag kunnen ze naar de gastouder (gelukkig , man zonder haar zou ik het echt niet redden) en woensdag vraag ik oma "ijsje" om de avonddienst op te vangen. Donderdag is het de beurt aan oma "snoepje " en vrijdag heb ik mijn vaste vrije dag..niet omdat ik een hekel heb aan de vrijdag maar simpel omdat m'n opties op waren en ik geen opvang heb voor de vrijdag.

En zo hebben we voor iedere dag en bijna iedere dienst een soort opvang team klaar staan.

Mijn man en ik werken allebei onregelmatig, ik in de zorg met veel wissel diensten weekenden en nachten en mijn man in het transport. Met vreselijk drukke weken waarbij we elkaar alleen op vrijdagavond en in het weekend zien (tenzij ik dan moet werken natuurlijk).

Ik kan er nooit van uitgaan dat mijn man op tijd thuis is om onze kindjes naar bed te brengen en zelfs niet dat hij er in de nacht is wanneer ik de nachtdienst draai. Dat wordt momenteel steeds lastiger.

Ik heb soms het gevoel dat ik als enige verantwoordelijk ben voor het opvang schema van onze kinderen.
Niet alleen geeft dit mij enorm stress het maakt onze relatie er ook niet echt gezelliger op.

Over precies 3 weken gaat de oudste starten op de basisschool.
Je zou denken dat het dan makkelijker wordt maar niets is minder waar, de voorschoolse opvang gaat namelijk pas om half 8 open terwijl ik om 7 uur moet starten op m'n werk.

Nu heb ik de mazzel met mijn familie die aanbiedt om hem soms naar school te brengen maar wij zijn allemaal werkzaam in de zorg met alle wisselende diensten die erbij komen kijken.

Ik ben nieuwsgierig, hebben meer moeders hier problemen mee? En hoe hebben jullie het opgelost?

7 jaar geleden

Ik kan helaas financieel niet stoppen met werken anders had ik dat zeker gedaan..lijkt me.ook.best wel lekker voor een tijdje

7 jaar geleden

Ja was al aan het kijken naar iets totaal anders maar ja vind ik ook weer lastig...ben nogal honkvast wat dat betreft..maar zo gaat het niet langer

7 jaar geleden

Nee helaas niet. Ben al aan het kijken of ik misschien in een andere sector van de zorg kan werken maar is veelal nog onregelmatig

7 jaar geleden

In principe zou ze dat niet doen maar wie weet is het alsnog een optie.. maar ik reken er niet op ook omdat het kort dag is nog