Snap
  • Mama

De harde waarheid en enorme kramp

Afgelopen nacht word ik wakker van een steek in mijn buik die me zo enorm pijn doet dat het huilen me nader als het lachen staat

ik probeer de pijn weg te wuiven maar aangezien ik nu toch al wakker ben kan ik net zo goed naar de wc. En daar zie ik dat ik een bloeding heb. Ok daar gaat het idee dat ik wel eens zwanger zou kunnen zijn. 

Als de pijn wat afgenomen is val ik weer in slaap. En die morgen na het ontbijt zit ik in de woonkamer met onze zoon. Mijn vriend is inmiddels naar zijn werk. En op dat moment krijg ik me toch weer last van steken en enorme kramp. Ik kan eigenlijk alleen maar als een garnaal opgerold op de grond liggen totdat de pijn wat meevalt. Ik zie ondertussen mijn zoon naar me kijken met zo'n blik in z'n ogen waarbij jij eigenlijk zeggen wil mama alles goed? 

Naarmate de dag vordert besluit ik mijn dokter te bellen en de situatie uit te leggen dat ik de pil was vergeten en nu dus zoveel pijn heb. ( veel meer als dat ik bij een normale menstruatie heb) en ook meer bloed als normaal waarop hij zegt waarvoor ik eigenlijk al bang was dat het waarschijnlijk een hele vroege miskraam is geweest en dat er nu eigenlijk al meer weinig aan te doen is en het aangezien ik bloed ook niet echt meer te achterhalen is.  ( wat ik raar vind maar ok het zal wel zo zijn)  

Ik stuur mijn schoonzus een berichtje en leg het hele verhaal uit. En ondanks dat het misschien te vroeg was om te achterhalen ik waarschijnlijk een miskraam heb gehad. Wat ze natuurlijk erg vind voor me en zegt dat ik het maar rustig aan doen moet. 

Een paar dagen heb ik die krampen en bloeding. Maar zo snel als dat het kwam is het na een paar dagen ook weer over en doet mijn lichaam alsof er niks aan de hand is. Wat me weer aan het twijfelen maakt. Een miskraam is toch meestal heftiger? Met langer bloed?  Ik weet het allemaal niet meer en besluit toch een zwangerschapstest te doen. Omdat ik toch niet zeker ben over wat het nou was.

Uit de test bleek ook dat ik inderdaad niet zwanger ben en of het nou wel een miskraam is geweest ja of nee? Mijn gevoel zegt inderdaad van wel. Maar omdat het zo kort duurde maakt me dat  aan het twijfelen. Maar goed nu is het wel zo dat als we wel echt voor een tweede willen gaan. Dat ik dan met de pil stop. En kijken of het ons gegunt is om nog een kindje te kunnen krijgen. Want een broertje of zusje zou leuk zijn. 

7 jaar geleden

Dat is ook zo xx

7 jaar geleden

Ik heb ook een test gedaan uiteindelijk omdat ik het toch niet vertrouwde waaruit bleek dat ik niet zwanger was. Maar dan nog waarom zegt de dokter dat het een miskraam zou kunnen geweest zijn en dat het waarschijnlijk wel te vroeg was om te achterhalen. In ieder geval bedankt voor de reacties xx

7 jaar geleden

Ja dat vind ik ook en zoals de dokter al zei waarschijnlijk is het te vroeg geweest om te testen. Maar het gevoel blijft net zo kl...te als ik het zo even mag zeggen

7 jaar geleden

Dan zou je test toch nog "zwanger" aan moeten geven want de hormonen verdwijnen niet gelijk uit je lijf.