Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De grootste transformatie, wat kun je worden?

Moeder worden gun je iedereen (die het zelf wil) en wat moeilijk dat je dit slagen niet zelf in de hand hebt. Het gaat niet door hard leren, onderzoeken, dingen laten of juist wel doen (sommige dingen kunnen helpen, maar niets geeft een garantie).

Wat kan je eigenlijk allemaal worden in je leven? Na je studie word je iets docent, onderzoekster, verpleegster, hulpverlener en ga zo maar door. Je leert er jaren voor, doet examens en dergelijke en bent dan … [vul zelf maar in]. Je kan na onderzoeken en ervaringen en dergelijke een geloof aan gaan hangen, dan wordt je christen, boeddhist of .. [vul zelf maar in]. Je kan een relatie krijgen en ‘de vrouw van..’ worden. Ook kan je ‘moeder’ worden, ik denk dat dit de grootste transformatie aan je leven geeft van ALLES wat je kan worden.. of is dit niet objectief, maar lijkt dit zo omdat ik er middenin zit?

Uiteraard probeer je ervoor te leren. Negen maanden en misschien wel langer sla je alles op (of probéér je, bedankt hormonen) wat je over dit onderwerp tegenkomt. Je probeert je in te lezen en volgt een zwangerschapscursus, die er tegenwoordig in echt alle soorten en maten zijn. Je onderzoekt over van alles wat je niet en juist wel moet doen/eten/drinken en houd je hier zo goed als dat kan aan. Lastig, want er zijn tegenstrijdige berichten, vele fabels gaan de ronde en als klap op de vuurpijl vertelt oma dat het onzin is, "dat had je vroeger ook allemaal niet". Ook moet je op controle bij de verloskundige en voor echo’s, uiteraard zou je er alles voor willen doen om deze testen steeds goed door te komen, maar je lijkt er weinig controle over te hebben.

En dan opeens is daar de bevalling … pittig of niet, uiteindelijk is het voor iedereen achter de rug (er is er inderdaad nog nooit één blijven zitten) en ben je Moeder. Het overdondert je alsnog, na al die voorbereiding en ernaar toeleven.

Wat moeder worden allemaal met je doet is onbeschrijfelijk. De emoties die daarbij komen kijken zijn overweldigend. Bij mij was het verlangen naar moeder worden niet altijd heel groot, wat ben ik blij dat het bij mijn partner wel zo was en we er gewoon voor gingen. Schrikken was het wel toen het zo snel raak bleek te zijn (ik ken ook de andere kant, de pijn als het moeizamer gaat).

Moeder worden gun je iedereen (die het zelf wil) en wat moeilijk dat je dit slagen niet zelf in de hand hebt. Het gaat niet door hard leren, onderzoeken, dingen laten of juist wel doen (sommige dingen kunnen helpen, maar niets geeft een garantie).

Moeder worden gun je iedereen, want wat een mooie transformatie is het!

11 jaar geleden

Amen!! Het put je uit,maakt je onzeker,emotioneel,in de war maar O wat is het fantastisch!! De liefde voor je kindje overtreft alles!

11 jaar geleden

En zo is het maar net hoor. Mijn man ik en zeggen altijd plagend tegen elkaar: Jij en ik moesten hard werken voor elkaars liefde en nog dagelijks moet die liefde onderhouden worden, maar op ons kind zijn we meteen verliefd... En ook al zijn ze nog zo eigenwijs en eigenzinnig en houden ze je iedere nacht wakker, een lachje en we zijn opnieuw verliefd! :-)