Snap

De grootste azijnzeikers...

Tegenwoordig denkt iedereen maar te kunnen en mogen oordelen over de ander...

Het is een regenachtige dag en ik kruip achter mijn laptop. Ik open mamaplaats en lees enkele blogs. Nadat ik een half uur heb moeten bijkomen van het lachen bij een van de blogs, scroll ik door naar de reacties en ik schrik me echt wezenloos. Ongenuanceerde, onbeschofte reacties, daar lusten de honden geen brood van. Natuurlijk snap ik best dat een blog in het verkeerde keelgat kan schieten, maar om dan iemand uit te maken voor rotte vis, dat gaat echt veel te ver.

Je ziet het natuurlijk steeds vaker. Als ik op Facebook door mijn tijdlijn scroll, kom ik ook berichten tegen waar ik iets van vind, maar zodra ik de reacties bekijk, heb ik al gegeten en gedronken. Respect is ver te zoeken. Wat me dan verbaast, is dat deze azijnzeikers over het algemeen in real life niet heel mondig zijn, maar op sociale media denken dat ze Superman zijn en daardoor over een ander mogen oordelen. Terwijl daar vaker niet dan wel om gevraagd wordt. 

Als het je niet bevalt op welke wijze iemand schrijft, lees het dan niet. Een heel epistel met allerlei verwijten en oordelen over het stuk is onnodig. Tenzij het je gevraagd wordt natuurlijk... ;-)

Misschien ben ik nu de grootste azijnzeiker, maar ik vind echt dat er onderling best wat meer respect mag zijn. En áls je dan zo nodig wil reageren, stuur die mensen dan een privé bericht of lees je verhaaltje nog maar een keer voordat je op verzenden drukt... 

6 jaar geleden

Dank je :)

6 jaar geleden

Helemaal mee eens! Je kunt niet ieder blog mooi vinden of waarderen. Je bent het vast niet eens met iedere blog en vindt vast niet in iedere blog herkenning. So what? Het is toch mooi om een glimp van iemand zijn beleving en/ of gedachtengang op te vangen? Ongeacht of je er achter staat of niet? Vind ik herkenning , dan reageer ik wel eens. Is dit helemaal anders of ervaar ik juist totaal geen herkenning of voel ik zelfs boosheid? Tja, dat kan, maar dat geeft mij nog niet het recht om een ander om die reden met de grond gelijk te maken of disrespectvol te reageren. Iemand deelt toch een stukje kwetsbaarheid van zichzelf, daar mag best wel vaker bij stil worden gestaan. Ook wanneer je het er niet mee eens bent. Een ander voelt of ervaart iets kennelijk wel zo. En er is maar weinig zo oprecht en puur als gevoel. Dat valt niet altijd te sturen en overkomt of overvalt iemand. Mooi verwoord! Dank voor je blog :-D