Snap
  • Mama
  • Relatie

De gezondheid van mijn oudste dochter 12 jaar

Wat voor invloed heeft de scheiding op mijn oudste dochter. En wat voor aandeel heeft haar vader hierin

Sinds mijn oudste dochter bij haar vader woont is ze zeker 25 tot 30 kg aangekomen! Mijn dochter is altijd al gefixeerd geweest op eten. De snoepje diwnik in huis had verstopte ik altijd in mijn droger. In maart hoorde ik van de hulpverlening dat ze was doorgestuurd naar de kinderarts dit ivm zwaar overgewicht. Drie weken na de eerste afspraak kreeg ik een mail van vader, het ging allemaal goed en was inmiddels al 4 kg afgevallen. Ik dacht nog wat raar want dat lukt een volwassene niet eens! Maar de hulpverlening drukte me op het hart vertrouwen te hebben. Na de zomervakantie had ik nig steeds niets gehoord over de ontwikkelingen rondom mijn dochter. Ik ben zelf naar het ziekenhuis gaan bellen, maar zij mochten geen info geven. Mij werd geadviseerd om een afspraak te maken met de arts en ik kon s'middags al terecht. Toen ik bij de arts zat bleek mij. Dochter sinds april niet meer op controle te zijn geweest! Ze woog in maart 76.4 kg en in april 77.1 kg, ze was dus helemaal niet afgevallen maar juist aangekomen! Er was bloed afgenomen en ze zit in een voorstadia voor diabetes. Haar therapie bestaat uit afvallen en bewegen. Pas in oktober is vader weer op controle geweest bij de kinderarrs nadat de huisarts dit geeist heeft. Ik heb weer contact met de kinderarts om te kijken of ze op controle zijn geweest. Ze zijn geweest maar ze is weer aangekomen en weegt inmiddels 81.5 kg. Op 2 dec had ze weer een nieuwe afspraak staan. Ik wilde deze week bellen maar de arts was mij voor. Ze had contact gehad met de nieuwe huisarts van mijn dochter. Volgens vader was er gezegd dat ik niet wilde dat mijn dochter naar een psycholoog zou gaan. Ik was verbaasd want hij heeft dit nog nooit aan mij gevraagd en ik wil al dat zij sinds haar tweede jaar wordt onderzocht om dat ik voel dat ze iets mankeert, maar hij wilde dit nooit want zijn prinses mankeert niets! Eigenlijk mocht de arts deze informatie niet met mij delen zei ze. Maar ze wilde wel dat ik contact zou opnemen met de nieuwe huisarts of dat ik via de rechtbank een psychologisch  zou afdwingen. Ik vroeg nog naar het gewicht van mijn dochter en ze was weer aangekomen! Ik ben s'middags naar mijn huisarts gegaan om te vragen naar welke huisarts hij is overgestapt. Ze konden geen informatie vinden maar zou het verder uitzoeken. Een half uur later belde ze me terug met het telefoonnummer van de nieuwe huisarts. Ik heb de arts gebeld en kreeg de arts assistente aan de lijn ik heb de situatue uitgelgd en de huisarts een mail gestuurd met mijn toestemming. Ook heb ik een afspraak gemaakt voor morgen om met de arts om de tafel te gaan zitten.

Wordt vervolgd

7 jaar geleden

Dat mijn dochter daar nog woont snap ik ook niet! Ik heb al meerdere malen teven hulpverlening gezegd dat ze uit huis geplaatst moet worden. Maar er zouden geen gezinnen zijn voor puberende kinderen!!! Om gek van te worden, zo is er altijd iets

7 jaar geleden

Wat verschrikkelijk voor je!! Heb net alle 3 de blogs gelezen, hier zijn geen woorden voor!!! Ik hoop dat het nu beter gaat. Heel veel sterkte x

7 jaar geleden

Ik snap echt niet dat er door instanties niks gedaan worden dat je dochter nog steeds bij haar vader woont :O. Vind alles zo rot voor je!!