Snap
  • Mama
  • sinterklaas
  • december
  • feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur..

Het is weer bijna December. De maand van de feestdagen, de maand van het heerlijk samen zijn met de familie. Ja ook dit jaar zijn wij gewoon samen met familie. Waarom? Het is toch Corona? Ja klopt maar zonder mensen te beledigen of op hun hart te trappen, Corona weerhoud mij niet om de feestdagen door te brengen met familie.

Wat is er nou belangrijker dan liefde en plezier? Juist! Helemaal niets dus voor ons ook de Corona niet. Ja ik hoor jullie denken, maar wat dan met de mensen die vatbaarder zijn? Ik val zelf onder de risico groep en ik laat mij niet weerhouden om de meest dierbare mensen om mij heen te hebben. Mocht ik ooit zo ziek worden en overlijden dan ben ik tenminste wel dichtbij de mensen geweest waar ik het meeste om geef en het meeste van houd! 

Juist omdat wij Eva verloren hebben is het mij duidelijk wat écht belangrijk is in het leven. Je hebt niks in de hand en je moet juist genieten van alles wat je hebt. Met de feestdagen voor de deur ben ik weer emotioneler als de rest van het jaar. Ik rij elke dag langs de begraafplaats waar Eva ligt en nu met deze donkere en moeilijke dagen voel ik me nog meer schuldig als ik niet even stop om gedag te zeggen. 

Ik mis haar... Het knuffelen voornamelijk en weet je wat zo verdrietig en tegelijkertijd zo liefdevol is? Als ik soms knuffel met Nora voel ik Eva, herinner ik mij Eva weer van toen ik haar nog mocht vasthouden. Soms voelt dat super fijn en soms voelt dat heel gemeen en komt er wederom schuldgevoel, naar beide omdat je elke keer in gevecht bent met die gevoelens en gedachtes. Ik hou van beide evenveel en ook van Yara maar je liefde verdelen voelt soms zo verdomd lastig en oneerlijk. Herken je dat?

Nora en Eva ja ik koester de liefde en dan ineens vergeet je even Yara de aandacht te geven door de gedachten worsteling. Wederom komt er dan schuldgevoel en nu naar Yara toe. Moeder zijn van 3 mooie meisjes is het mooiste wat er is. Zo dankbaar dat ik dat mag zijn en die struggels komen en gaan maar de liefde overheerst.

De feestdagen je kent het wel die mooie tijd die zo mooi is elk jaar, wordt dit jaar al verstoord door Corona wéér die gekke Corona. Maar wij laten ons niet kisten want de magie van Sinterklaas mag hij dan verstoren maar de magie bij ons in huis komt hij mooi niet aan! Met hij bedoel ik natuurlijk de Corona! Maatregelen helemaal prima, moet iedereen ook zelf bedenken wat hij of zij er van vind en mee doet. Hier in huis staat liefde en plezier boven alles en daarom vieren wij de feestdagen met de mensen waar wij veel om geven en ontzettend veel van houden.

Komt Corona toch bij ons langs dan gaan we gezellig allemaal in quarantaine en ja dat klinkt misschien kort door de bocht maar ik laat me niet  gek maken. Ziek wordt je of wordt je niet maar laat het niet het meest dierbare in je leven ontnemen. Niet alleen Corona kan je ziek maken het kan ook gebeuren dat je op een andere manier geraakt wordt, moeten we dit leven dan maar voor altijd voortzetten om onszelf te beschermen? Ik geloof daar niet in. Leef! Dat is belangrijk en daar wordt de mens ook gezonder van.

Vrijdag breekt hier de chaos al los, Yara zwemt af voor haar diploma ABC en deze zaterdag vieren wij bij oma en opa Sinterklaas. Maandag komen er pieten op school en vrijdag komt sinterklaas langs op school en dan volgende week zaterdag is het helemaal gezellig dan hebben we pakjesavond en smiddags bij andere oma en opa sinterklaas. En dan zetten we 6 december lekker de kerstboom op gewoon omdat het kan en omdat het mega gezellig is! Lekkere chaos dat wel haha.

Fijne feestdagen allemaal geniet van elkaar. Doe wat goed voelt en ben dicht bij de mensen waar je van houd! Geniet van elkaar, van veel knuffelen krijg je veel liefde en van veel liefde wordt je intens gelukkig!