Snap
  • Mama

de feestdagen komen er weer aan... tevens de ellende

De laatste jaren zijn de feestdagen gewoon niet leuk meer, de ene ellende na de andere komt voorbij...

Elke keer wil ik het wel van me af schrijven maar gun me er de tijd niet voor. 15 jaar geleden woonde ik samen met een man die veel dronk, zo gauw er weer feestdagen kwamen was er ook weer ellende, hij ging waar hij wilde. Dat betekende dat hij s ochtends weg ging en ik nooit wist wanneer hij weer terug kwam. Zo hadden we tijdens kerst vaak ruzie en het gebeurde vaak dat de kerstboom al afgetuigd werd voor 1e kerstdag voorbij was. Oudjaarsnacht van 1999 naar 2000  had ik me echt op verheugd, het leek mme zo geweldig om zo iets bijzonders mee te mogen maken. Het was toch een speciale nacht die er aan kwam. Om 16 uur s midddags ging meneer weg na talloze beloftes dat hij er met een uurtje weer was. Nee dus, en de auto had ie ook nog mee... de hele nacht heb ik stad en land afgezocht waar hij was maar niet te vinden. Ik heb ook de hele nacht gejankt, ik had me er zo op verheugd. Dat jaar heb ik ook een einde aan die relatie gemaakt. Toen volgden een paar jaar waarin ik vrijgezel bleef en ging stappen met kkerst en oud en nieuw. 2008 kreeg ik weer een relatie en alsof t zo moest wezen was deze ook niet vies van de drank en hij werd er ook nog agressief van.. en ook al weet je dat dat niet goed is ga je ook niet zo maar  weg, hij had me al 3x besodemieterd voor ik zwanger werd en ik had hem gezegd dat als het nog een keer zou gebeuren dat ik weg zou gaan. het leek een hele poos goed te gaan en ik werd zwanger. Toen ik 10 weken zwanger was kwam ik erachter dat hij toch weer iemand anders had en ik ben weg gegaan, dit was weer half december dus rot feestdagen. Veel ellende met hem mee gemaakt en ik het jaar dat mijn dochter geboren werd raakte ik van het ene op het andere moment 8 weken na de bevalling mijn moeder kwijt, ze was niet ziek en smiddags was ze nog bij me geweest. kerst 2011 was ook niks aan. Vorig jaar veel sorus gehad met ex partner die het weer voor elkaar kreeg mijn kerst te verpesten.. Vorige week heeft mijn vader een CVA en hartinfarct gehad, hij ligt in het ziekenhuis en alhoewel hij nu aan de beterende hand is weet ik dat hij voor een lange periode naar een verpleeghuis zal moeten. Weg feestdagen.. Het enige wat ik wens is dat ik ook een keer gelukkige feestdagen mag hebben... gelukkig ben ik samen met mijn meissie..

9 jaar geleden

En dan denk je dat je de enige bent die wel kan kotsen bij het woordje kerst.. nee dus. Ieder heeft zijn eigen kruis dat weet ik ook, maar wil je wel heel veel sterkte wensen. Voor mij scheelt het in zo een periode ook ontzettend dat er dan opeens een klein meisje bij mijn stoel staat. Net of ze wil zeggen: kom op mama, wij met elkaar tegen de rest. En zo is het ook uiteindelijk!

9 jaar geleden

Dank je Mama - cate

9 jaar geleden

Wow Heftig zeg!! Ik hoop toch echt dat je fijne feestdagen mag hebben en dat alles goed mag gaan met je familie :)