Snap

De familie doorsnee

Als het gaat over kinderen gaat en ik moet de gemiddelde instagram moeder geloven speelt geld geen rol. Niets is te gek voor ons kroost.

Ik kom uit een gezin waar het motto: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg breed wordt uitgedragen. Onze kinderfeestjes bestonden uit, je eigen cake versieren, koek- en snoephappen en een potje spijkerpoepen. Kleren kochten we bij C&A en Peek & Cloppenburg en we gingen op vakantie naar Frankrijk. Gewoon met de auto en een vouwwagen. 

Tegenwoordig begint bij de aankondiging van de beginnende vrucht het geld al te rollen. Rompers van Petit Bateau, kleedjes van Koeka, babyfoon met camera die ook via de I-pad te besturen is, Buggaboo kinderwagen (het liefst limited edition) een zwangerschapsshoot en een geheel gemeubileerde kinderkamer bestellen voor een paar duizend euro. Als ik alles zo optel kan een gemiddeld gezin dit onmogelijk betalen, toch? Blijkbaar doen wij iets fout want ik zie het namelijk overal om me heen. 

Wij hebben de kinderkamer geleend van vrienden, evenals de wandelwagen (wel een Buggaboo, dat dan weer wel), kleertjes kopen we bij H&M of Zara en pyjama's bij de Primark, de babyfoon is gewoon een ouderwets zonder camera en zonder I-pad en mijn zwangere buik legde ik vast met mijn smartphone. 

Geen pampers maar Jumbo luiers, geen Nutrilon maar Hero baby, geen Olvarit maar eigen potjes, geen Zwitsal maar Kruidvat, geen Apple maar Samsung, geen Trip trap maar Ikea, geen Thailand maar Landal park, geen zilveren bestek maar Hema, geen Avent bekers, geen Cleasens, Feetje, Imps en Elfs, Z8 of enig ander merk. Niet omdat ik het niet mooi vind maar simpelweg omdat ik het niet kan betalen. We zitten echt niet aan de bedelstaf, we hebben het goed, zeer goed zelfs. Maar zijn wij nu de enige die het zo doen? En wordt ons meisje daar minder van? 

Wij zijn denk ik wat dat betreft het toonbeeld van de familie doorsnee. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg wordt ook bij ons uitgedragen. En nee, niet omdat je niet af en toe uit de band mag springen, een belachelijke aankoop mag doen of uit eten kan. Dit doen we graag, maar dat zijn wel bijzondere uitstapjes. Een merkbroekje koop ik in de sale en luxe merken kopen we als ze in de bonus zijn. Maar hier kan ik dan ook extra van genieten, omdat het speciaal is. Ik beneid de gezinnen die dit wel allemaal hebben niet noch veroordeel ik ze. Want ieder doet het op zijn eigen manier en geniet van de dingen die zij zich kunnen veroorloven. 

Wij zitten deze week lekker in een Landal park, met een sauna in ons riante appartement en een indoor speeltuin op het park. Voor ons bijzonder en heerlijk luxe! Ik realiseer me dat wij helemaal niets verkeerd doen, wij genieten op onze eigen manier, lekker doorsnee. 

#foto: de luxe loopfiets van de Blokker

7 jaar geleden

Dankjewel en fijn dat het herkenbaar is :-)

7 jaar geleden

leuk geschreven! herkenbaar ook :)

7 jaar geleden

Dat is waar. Ik vind het ook zo leuk dat ze nu het fantasie spel gaat ontdekken en daar heb je helemaal niets voor nodig.

7 jaar geleden

Liefde is belangrijk. En luxe op zijn tijd is niks mis mee. Dat doen wij ook hoor.