Snap
  • Mama
  • Sterrenkindje
  • mamavaneensterretje
  • momblogger
  • Grotezus
  • MvanMees

De eerste letter die ze herkent is...

Ons meisje zit nu twee weken op de basisschool en letters hebben haar interesse gewekt. Welke letter zal ze het eerst herkennen?

'Mama zet de tv stop! Nu!' 

In een reflex zit ik rechtop, pak ik de afstandsbediening en zet de tv op pauze. Blijkbaar hebben moeders deze automatische piloot. Eigenlijk ben ik stiekem best een beetje trots op mijn reactievermogen. Al heb ik geen idee wat er aan de hand is. 

Dan zie ik dat ons meisje haar vinger bijna in de tv heeft geprikt. Ze wijst ergens naar, maar ik kan het niet goed zien. Als ik vraag wat er aan de hand is krijg ik een verontwaardigde blik. 'Kijk, de M van Mees!' Ze prikt nog even extra in de tv. Ik zie een lach van oor tot oor. Ze is echt trots op zichzelf en haar ontdekking. En dan zie ik het ook en bevestig wat ze ziet. Het is inderdaad de M van Mees! Het is Mees zijn letter!

Mees zijn letter is al een aantal weken het onderwerp van gesprek. Het begon toen ons meisje per ongeluk de M op haar krijtbord tekende. Wat het precies voor moest stellen wist ik niet, maar ik zag er de M in. Dus dat zei ik.

Sindsdien is ons meisje bezig met letters en zijn letters interessant. Haar eigen letter en onze letters hebben we ook nog op papier gezet, maar die waren niet zo magisch als de letter van Mees. En deze eerste keer was het begin van nog meer moois. De letter van Mees werd daarna op bijna iedere tekening en iedere knutsel getekend.

En nu wordt Mees zijn letter voor het eerst, tussen al die letters die op tv voorbij komen, herkend. Ik vind het grappig dat ze dit ineens ziet en het idee door lijkt te hebben. De eerste letter die ons meisje herkent en kan schrijven. De M, van onze lieve Mees. Het maakt me een trotse moeder. Wie weet komt het leesproces nu op gang! 

Dan hoor ik ons meisje ineens roepen... 'Kijk mama, de nul uit de naam van mijn broertje!' Nou tot zover de start van de leesontwikkeling! Maar toch een mooi begin!

Snap