Snap
  • Mama
  • Gezond

De dagelijkse strijd; het leed dat dik zijn heet.

Dik zijn, en dan bedoel ik niet 5 kilo's te veel. Nee ik bedoel zwaarlijvigheid, een krappe 40 kilo overgewicht. Mijn dagelijkse strijd.

vroeger, was ik een lang dun meisje. Brede heupjes maar dun. Gewoon normaal. Ik kan het me niet eens meer herinneren. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 was. Mijn moeder leerde haar nieuwe partner kennen, een gezellig man met een flinke buik, die dol op snoepen was. En daar begon het. Ik werd al snel enorm gepest op mijn nieuwe school. Ik was verlegen, rode gloed over mijn haar. Goudlokje noemden de volwassenen me, vuurtoren, mislukte, rode duivel, zo noemden men klasgenoten me. 

Al snel begonnen de vreetbuien. Iedere dag als ik thuis kwam en ik moest een boodschapje doen voor mam, kocht ik stiekem een reep chocolade. En die propte ik snel naar binnen op weg naar huis. Ik kan me niet eens herinneren, hoe enorm snel het gegaan is. Voordat ik het wist woog ik 138 kilo! Ik ben vrij lang (1.80) maar toch. Mijn middelbare school was dan ook een hel. Kon niet mee komen in de gym, was niet op tijd voor de lessen omdat ik de trap nie op kon. 

Op mijn 24 ste raakte ik zwanger van mijn eerste zoon! Ik was de hele zwangerschap zo ontzettend misselijk dat ik spontaan 32 kilo afviel! Nou ja spontaan, ik kon niks vets eten of ik spuugde alles onder! Al snel na de bevalling kwam ik weer aan. Ik bereikte het gewicht van 129 kilo's, schoon aan de haak. Ik begin met crashdieten, uithongeren, en fanatiek te sporten. Al gauw voelde ik me de hele dag misselijk, en viel ik flauw. Ik hoorde constant verhalen over mensen met een maagband, weightwatchers en noem het maar op! Jaloers, stikjaloers werd en word ik er nog van! Toen ik op ieuw zwanger raakte afgelopen jaar, merkte ik al gauw dat het niet makkelijk was. Veel overgewicht mee slepen terwijl ik met een dolenthousiaste peuter de hele dag bezig probeerde te zijn. Al snel kon ik niet meer fietsen, niet met mijn kind in de speeltuin spelen, niet even snel de auto uitstappen of vlotjes van de bank opstaan. 

Verdriet en wanhoop. Dat zie ik als ik in de spiegel kijk. Gevangen in mijn mega lichaam. Gevangen, opgesloten, en intens intense pijn, voel ik als ik naar mijn zonen kijk, en niet als een normale mama met ze kan spelen, rennen, fietsen! 

Ja, het ligt aan mezelf, absoluut. Ik werk het eten zelf naar binnen. Ergens heb ik de hoop opgegeven. De hoop ooit achter mijn zoon aan te rennen als hij dadelijk leert fietsen zonder zijwieltjes. 

Wat zou ik graag weight watchers willen doen! Ik lees zulke positieve verhalen! Het is alleen ontzettend onbetaalbaar.  Voor mij in elk geval op dit moment. Misschien moet ik me eens opgeven voor zo tv programma. Ala je weet dat half nederland mee kijkt, denk ik dat je meer gemotiveerd bent.

Misschien ontbreekt dat wel: motivatie. Ik krijg alleen maar te horen nu nog, nu ik 27 ben, dat ik me nooit modern kleed( gek he geen moderne kleding in maat 50) dat het zonde is, want ik ben 'zo mooie meid'.

Ik wil veranderen, achter mijn kindjes aan kunnen, met ze kunnen spelen! Een trap oprennen zonder bekaf te zijn bij de laatste trede. 

Een betere mama zijn, gezond, energiek. Dat is mijn wens voor 2015. Trainingspak is aangeschaft, gymschoenen ook, spaarpot voor weightwatchers staat er, 

LET'S DO THIS!

9 jaar geleden

Dank jullie wel! Wat een lieve woorden! Wat een steun! Lief! Intussen heb ik ook een hele lieve mail gehad van ruth, van de klanteservice van weight watchers! Ook hun heb ik plechtig beloofd, mocht ik genoeg gespaard hebben houd ik zowel jullie als hun op de hoogte! Zodat mijn gevecht ook ten einde komt! Liefs

9 jaar geleden

Wat een eerlijk verhaal en ik snap wat je voelt. Bij mij moesten er 16 kilo af. Ik ben bijna op de helft na een half jaar. Op internet zijn er websites (of apps) zoals www.myfitnesspal.nl die je kunnen helpen bij het afvallen. Dat wil zeggen, je kunt er een dagboekje bijhouden van alles dat je eet en hoeveel je eet en het programma rekent uit of je af zult gaan vallen of aankomt als je zo door gaat. Voorwaarde is wel dat je jezelf eerst een gezond dagmenu aanmeet. Maar daarvoor kun je dan weer terecht op de website van het voedingscentrum. http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-gewicht/Overgewicht/voorbeeldmenus-voor-afvallen.aspx Kost niets! Wie weet helpt het je. En sporten helpt zeker, maar zorg ervoor dat je je lichaam met overgewicht niet overmatig zwaar belast, beter eerst een paar kilo afvallen en rustig gaan wandelen dan heel intensief sporten. Succes!

9 jaar geleden

Wat prachtig beschreven! Heel heftig je verhaal! En goed dat je ervoor gaat! Een trainingspak is stap één... Maar ook dat je ervoor uitkomt dat er iets moet gebeuren is een grote stap! SUCCES!

9 jaar geleden

Dank jullie wel voor de lieve reacties! Het was een grote stap om het hier neer te zetten. Maar wel de goede! Ik ga er weer met volle moed tegenaan. Nogmaals bedankt voor jullie lieve woorden! Liefs