Snap
  • Mama
  • mamaplaats
  • relatie
  • papa
  • Interview
  • papainhetzonnetje

"De bevallingen waren de mooiste momenten van mijn leven"

Interview met Mamaplaats #papa

Gewoon, omdat het kan. Wij spraken één van onze papa influencers, Every, en vroegen hem het hemd van het lijf over het vaderschap.

Hi daar allemaal! Ik ben dus Every Janzen (36) en woon samen met mijn mooie gezin in Zwaag. Mijn gezin bestaat uit zeven personen. Ik, mijn vrouw en onze jongens Yavi (7), Noël (1) en Jeroneci (15) uit mijn vorige relatie. Daarnaast hebben we nog onze tweeling Quinn & Yosh, maar deze zijn helaas vlak na hun (vroeg)geboorte overleden. Dat neemt niet weg dat ze zeker nog een deel zijn van ons gezin.

Ik ben werkzaam in de computerwereld als fulltime Database Operator en daarnaast ben ik in 2016 begonnen aan een eigen voetbalschool waarin ik met kinderen werk tussen de 3,5 t/m 12 jaar. Verder heb ik heel veel hobby’s gehad. Denk aan zaalvoetbal (internationaal niveau) vandaar de voetbalschool, dj-en en tatoeëren, maar momenteel is mijn gezin ook echt mijn hobby en ben ik 2 à 3 keer per week te vinden in de sportschool.

Wat voor papa ben jij?

Ik denk dat je mij kan omschrijven als een liefdevolle papa die echt alles voor zijn kinderen overheeft. Een papa die graag met de kids meespeelt en weinig regels heeft, wat ook wel eens in mijn nadeel kan werken natuurlijk.

Hoe heeft het ouderschap jou veranderd?

Op mijn 21ste werd ik voor de eerste keer vader. Ik ben altijd al gek geweest op kinderen en heb altijd op jonge leeftijd vader willen worden. Toen ik papa werd, is de grootste verandering geweest dat ik echt mijn verantwoordelijkheid heb moeten leren nemen. Inmiddels heb ik heel veel geleerd binnen het vaderschap en is mijn grootste verandering, dat alles draait om het leven van mijn kinderen.

Hoe heb jij de bevalling van je vrouw ervaren?

De bevallingen van mijn vrouw zijn allemaal een rollercoaster van emoties geweest. Elke bevalling was totaal anders. Maar in de basis was ik er altijd wel klaar voor en heb ik me stiekem ook op het internet een beetje voorbereid op wat er zou komen. Het waren de mooiste momenten van mijn leven, het is iets waar je samen naartoe leeft en waar je samen het ultieme gevoel van blijdschap, verdriet, spanning en liefde mag voelen. En daarna supertrots de navelstreng doorknippen. Een en al kippenvel!

Wat vind jij het allerleukste om te doen met je kids?

Er zijn zo ontzettend veel leuke dingen die ik graag met ze doe. Maar als ik één ding moet kiezen, op vakantie gaan! Hier geniet ik zo van. Het hele jaar werken ik en mijn vrouw keihard om onze kinderen mee te nemen op vakantie naar Calella de palafrugell, ons favoriete dorpje in Spanje. Onze jongens zijn ook gek op de zon, het strand en de zee. We kunnen ons hier de hele dag heerlijk vermaken met elkaar.

Wat doet jouw partner om jou te ondersteunen?

Alles! Mijn vrouw doet zoveel dingen in en om ons leven waardoor ik de ruimte heb om optimaal te kunnen genieten van de tijd met de kinderen. Zij regelt dat alles klopt voor de kinderen, dat er niks wordt vergeten en dat alle randzaken goed geregeld zijn.

Hoe kijk jij naar jouw vader/heb je dingen van je vader overgenomen?

Mijn vader is zoals veel andere vaders een voorbeeld op veel vlakken, zowel positief als negatief. De goede dingen die mijn vader heeft laten zien, pas ik zeker toe in mijn leven en de negatieve dingen of fouten die hij heeft gemaakt zal ik nooit maken, omdat ik heb gezien wat voor een invloed dat op mij en mijn eigen gezin vroeger heeft gehad. Mijn vader heeft ons zoveel liefde gegeven en geeft dit nog altijd evenveel! Een aantal van zijn goede eigenschappen die ik heb overgenomen en heel graag door wil geven is dat als je ergens in gelooft, alles mogelijk is als je er maar hard voor werkt en dat je gezin op nummer 1 komt.

Wat vind jij het belangrijkste om aan je kinderen mee te geven?

Wees blij met wie je bent en wees dankbaar voor wat je krijgt. Blijf altijd respectvol en geniet van het kind zijn.

Wat is je guilty pleasure wanneer de kids weg zijn/op bed liggen?

Videoland of Netflix aan, lichten uit en een grote bak paprika chips op schoot. Heerlijk! Ben ik alleen, dan kijk ik series die ik met mijn vrouw niet kijk. Zijn we samen, dan kijken we De bachelor, Temptation Island, Expeditie Robinson en dat soort programma’s.

Heb je nog tips voor aankomende papa’s?

Deze heb ik niet echt, omdat ik vind dat elke papa het op zijn eigen manier moet doen. Of nouja, eigenlijk is mijn tip dus “Wees de papa die jij wilt zijn”. Er zijn zoveel manieren die perfect zouden moeten zijn, maar als dat niet past bij jou en de persoon die jij bent, voor wie doe je het dan? En geniet van je kinderen, echt!

Dit of dat

Bier of wijn?

Mag het ook geen van de twee zijn? Drink een paar glazen alcohol in ’t jaar, maar dan is het eigenlijk altijd pure Malibu met ijsklontjes. En bedankt voor deze vraag, krijg er gelijk trek in haha

Zonder kinderen op vakantie of met kinderen op vakantie?

100% zeker met kinderen op vakantie. Ik geniet er oprecht van als ik de kinderen om me heen heb.

Serie of film kijken?

Film kijken. Ben gek op thrillers en films gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Over films en papa’s gesproken. Fatherhood op Netflix, een dikke aanrader.

Buiten of binnen activiteiten met de kids?

Lekker naar buiten. De natuur in en dan maakt het niet zoveel uit. Bos, strand of park er is altijd wel wat leuks te doen.

Bevalling wel of niet als traumatisch ervaren?

Ik denk dat ik bij deze vraag wel voor traumatisch moet gaan. Ondanks dat het echt hele mooie momenten waren zal er bij mij altijd een angst blijven bestaan dat het fout kan gaan.

Verkleden of bakken?

Bakken. Vind het leuk om te koken/bakken!

Wel of niet trouwen?

Trouwen, maar dan wel één keer. Heb altijd tegen mijn vrouw gezegd dat ik niet wil trouwen en dat was ook echt zo. Maar op een gegeven moment begon het gevoel van eeuwig verbinden toch wel echt op te spelen. En dan moet je er ook vol voor gaan vind ik. En het mooie, we heten nu allemaal Janzen.

Origineel bericht van Mamaplaats [Link].