Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De betekenis weet je pas achteraf

Een kind krijgen is het mooiste wat er is. Een zin die ook jij ongetwijfeld wel een keertje gehoord hebt. En hoewel ik  het wel begreep, weet ik pas sinds mijn eigen kleine  is geboren wat het inhoudt.

Van je kind houdt je meer dan je partner. Is nog zo`n zin. En hoewel ik het moeilijk vond om dat te behappen weet ik nu zeker dat het zo is.  Ik wist niet dat ik zoveel liefde kon voelen voor een persoon. Liefde dat boven alles uit stijgt. Maar ook wat er voor zorgt dat je van de rest van het gezin ook meer gaat houden.

Voor je kind ga je door het vuur.  Ik ga niet alleen door het vuur ik ga over lijken als het moet.  Niemand die mijn kind wat aandoet. Want dan ben je nog lang niet jarig.

Dat ik na mijn zwangerschap zo emotioneel zou blijven had ik van te voren ook niet kunnen weten. The voice kan ik niet meer kijken zonder het droog te houden en ook met veel andere programma`s waar ik eerst met een stalen blik naar kon kijken, kruipen er nu waterlanders over mijn wangen.

Slaap te kort. Ik was iemand die echt haar slaap moest nemen anders kreeg ik last van migraine.  Tegenwoordig heb ik al bijna 8 maanden een chronisch slaap te kort en ik leef nog steeds. Zo af en toe heb ik wel eens hoofdpijn, maar even 2 paracetamolletjes er tegen aan en we kunnen weer.

Verstrooid zijn.  Ik vraag me nog steeds af of dat nog wel weer goed komt. In mijn zwangerschap was ik het type dat de sleutels in de koelkast legde en de ham probeerde op te hangen bij de sleutels. Mega verstrooid dus. En die verstrooidheid is een beetje blijven hangen. Ik moet alles opschrijven in mijn agenda anders vergeet ik het. En de keuken inlopen en niet meer weten waarom ik er nou naar toe ging overkomt mij nog steeds wekelijks.

Hoewel dit dingen zijn die je van te voren wel vertelt worden, kun je ze niet volledig begrijpen, totdat je het zelf mee maakt. Je zegt wel ja ik begrijp dat wel, maar echt begrijpen komt pas als je zelf moeder bent.

10 jaar geleden

En zo is het!!

10 jaar geleden

Helemaal waar !!!!

10 jaar geleden

Een feest van herkenning...hi,hi

10 jaar geleden

ook hier herkenning van alle punten.