Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De balans tussen werk en gezin

Maandagavond... Na een hele drukke werkdag kom ik laat thuis bij twee meisjes die al net zo moe en hongerig zijn als mama. Even later komt papa grieperig thuis. Dit zijn de momenten waarbij ik het nog steeds moeilijk vind om te schakelen tussen werk en gezin. Zulke momenten zijn er natuurlijk meer: denk aan een ziek kind op je werkdag of twee meisjes die al wakker zijn voor mama gaat werken en opeens heeeel graag willen dat mama hun haren mooi maakt. ( is papa nou eenmaal niet zo`n ster in ) terwijl de trein over een krappe 10 minuten moet worden gehaald. Schuldgevoel...

Maandagavond... Na een hele drukke werkdag kom ik laat thuis bij twee meisjes die al net zo moe en hongerig zijn als mama. Even later komt papa grieperig thuis. Dit zijn de momenten waarbij ik het nog steeds moeilijk vind om te schakelen tussen werk en gezin. Zulke momenten zijn er natuurlijk meer: denk aan een ziek kind op je werkdag of twee meisjes die al wakker zijn voor mama gaat werken en opeens heeeel graag willen dat mama hun haren mooi maakt. (Is papa nou eenmaal niet zo`n ster in) terwijl de trein over een krappe 10 minuten moet worden gehaald. Schuldgevoel...

Toen zes jaar geleden de jongste geboren werd, had ik het zo mooi bedacht: lekker twee dagen werken en de rest werd met ouderschapsverlof opgevuld (bij ons is het verplicht om minimaal 20,4 uur te werken). Als het ouderschapsverlof op was, was mijn dochter ouder en zou het dus gemakkelijker zijn om meer te gaan werken. Helaas is het ouderschapsverlof van mijn jongste dochter nu bijna voorbij en alhoewel ik over enkele maanden twee schoolgaande kinderen heb, kom ik nu op mijn stelling terug. Ik vind het nu juist moeilijker om meer te gaan werken met kinderen die zich heel bewust zijn van alles, graag veel afspreken met vriendinnetjes en het leuk vinden als mama mee doet aan schoolactiviteiten.

Bovenstaande klinkt misschien wel heel negatief, maar ik heb het idee dat ik me af en toe in een spagaat bevind. Dit omdat ik het ook wel heerlijk vind om een paar dagen buitenshuis te werken, mijn eigen centjes te verdienen (ook hartstikke nodig met een partner zonder vaste baan) en om te gaan met superlieve collega`s. Bovendien zijn de kinderen in hele goede handen (bij oma/opa en op het KDV/school).

Voor alle werkende mama`s (zijn er voor mijn gevoel relatief weinig op Mamaplaats) de vraag: hoe combineren jullie werk en gezin? En hoeveel uren werken jullie? Kunnen jullie ook thuis werken?

Voor nu hoop ik dat ik snel de mogelijkheid heb om bij mijn huidige werkgever een paar uurtjes te kunnen thuiswerken. Gewoon relaxed in je oude kloffie een paar uurtjes aan het werk. (Zeg ik inmiddels uit ervaring omdat ik er van geniet om als thuiswerkmoeder bij Mamaplaats aan de slag te zijn).

10 jaar geleden

Gelukkig heb je nog 5 jaar....wat een heerlijk vooruitzicht! Ik vind het stiekem heel jammer dat mijn ouderschapsverlof er bijna op zit...

10 jaar geleden

Heel herkenbaar inderdaad. Toen mijn oudste 4 maanden was heb ik (wegens omstandigheden op het werk) circa 4 maanden 32 uur per week gewerkt (4 dagen). Na die periode heb ik voor mezelf besloten dat ik dat nooit meer ga doen. Daarna ben ik 3 dagen gaan werken, maar wel 9 uur per dag. Bij de zwangerschap van de 2e ben ik met 21 weken gestopt met werken. Mijn oudste (bijna 3) was er helemaal aan gewend dat mama altijd thuis was, maar mama miste haar werk toch ook wel. Gelukkig vond ze het ook heel leuk om weer hele dagen naar oma en opa te gaan, toen ik weer aan het werk moest. Ik werk nu tijdelijk 3 x 8 uur, maar ga na mijn ouderschapsverlof (in 2018 haha) waarschijnlijk weer terug naar 3 x 9 uur, al weet ik niet of dat te combineren is met schooltijden e.d. Dat zal ik tegen die tijd maar weer eens gaan bekijken.

10 jaar geleden

Ja, dat geeft rust aan allebei ! Zelf blijf ik het af en toe nog steeds lastig vinden, hoor. Ik ben op mijn werkdagen redelijk laat thuis en om die tijd zijn de meiden moe en hongerig. Voor mij is het heel belangrijk om toch geduldig te blijven, dat scheelt al de helft, heb ik gemerkt!

10 jaar geleden

Ik werk 27 uur verdeelt over 3 dagen en ik werk in een kdv. Ik vond het lastig om mijn balans te vinden omdat ik thuis kwam en dan ook nog mijn eigen kind had wat aandacht wilde van mama. Na langew tijd worstelen heb ik besloten zodra ik thuis kwam ff lekker te gaan badderen met mijn kleintje om zo de dag te bespreken en ff quality time met zoonlief te hebben en daarna af te sluiten.