Snap
  • Mama
  • werk
  • balans
  • moederschap
  • druk
  • Nieuwemoeder

De balans terug vinden als nieuwe moeder

Voor dat ik moeder werd was ik altijd mega druk en ik ging van hot naar her. Extra werken? Geen probleem! Even spontaan stappen? Geen probleem! Ik deed het allemaal wel. Toen mijn zwangerschapverlof voorbij was, dacht ik ook weer precies zo verder te gaan. Mijn toenmalige manager vroeg, kan je morgen extra werken? 'Ja natuurlijk!' Zei ik. Oh wacht... nee dat kan niet want ik heb geen oppas.

Ik moest er zo erg aan wennen dat ik niet meer zo makkelijk alles kon doen en overal tijd voor had. Begrijp me niet verkeerd, ik ben hardstikke blij met mijn zoontje en mijn leven als moeder maar het was in het begin wel 'wennen'. Ik was dus ook mijn balans kwijt. Ik liep mezelf voorbij omdat ik niet meer zo veel kon doen als eerst maar ik wel nog overal ja op zei.

In samenwerking met mamaplaats academy mocht ik een cursus doen bij best9moms. Ik las de intro en dacht 'ja, dit ben ik'. Daarom was ik ook heel blij dat ik mee mocht doen. In het 20 weken durende traject ben ik gaan leren om balans te vinden tussen werk, moederschap, tijd voor mezelf en beweging. Beweging is echt niet mijn sterkste kant. Ik vind het gewoon vreselijk, maar Hanny maakte het leuk en simpel!

Elke week kreeg ik een mail met vragen/ opdrachten en op vrijdag maakte ik een lijstje met de beste 9 momenten van die week. Omdat ik soms nogal een warhoofd kan zijn, wilde ik de vragen nog wel eens vergeten maar gelukkig kreeg ik dan meteen een dm van Hanny met de vraag of alles goed ging.

Inmiddels heb ik de balans weer helemaal gevonden! Soms neem ik nog wel eens te veel op me maar dat is ook een beetje hoe ik ben. Ik pas nu de tips toe die ik van Hanny geleerd heb en dat gaat top! Ik kan dit zeker aanraden voor nieuwe moeders!