Snap
  • Mama
  • avond4daagse
  • huldeaandeouders
  • organisatie
  • medaille

De Avond 4 daagse voor het eerst als ouders meemaken.

De Avond 4 daagse wordt mede mogelijk gemaakt door de ouders!

Opgeven voor de Avond 4 daagse? Leuk, dacht ik meteen. Simon vind het vast enig! Wat heerlijk dat dat er weer is, dat was er natuurlijk niet afgelopen 2 jaar door Corona. Wat een gemis. Mijn man Eddo en ik dachten meteen nostalgisch terug aan vroeger. Wat was dat toch te gek, avond aan avond zingen, snoepen uit je heuptastje, lopen tot de blaren op je voeten en op de laatste avond 1 groot feest en overladen worden met bloemen en lekkers. Wat er achter de schermen gebeurde en onze ouders er voor moesten regelen? Daar hadden wij geen idee van, tot nu.... 

We mochten deze Avond 4 daagse voor het eerst als ouders ervaren. We hebben genoten, alweer, maar dit was toch even andere koek. Wat vergt dit een organisatie, creativiteit (ja volgend jaar neem ik me voor zelf iets te knutselen voor het defilé de laatste avond) uithoudingsvermogen, veel van je tijd en wat een vermoeidheid kwam eruit aan het einde van de week. En dan heb ik het niet alleen over de kinderen. 

We hebben er veel van opgestoken, wat moet er volgend jaar anders? Een nog betere planning, een dag vrij vragen van werk, nog makkelijkere maaltijden die je om 16.45 al naar binnen moet harken, beroep doen op Opa's en Oma's (maar dat ging dit jaar wat lastig want m'n schoonouders zitten in Italië) en nog een hele belangrijke; het weekend daarop volgend helemaal niks in de planning hebben. 

Het weekend wat op de Avond 4 daagse volgde was toevallig leeg en dat was goed, heel erg goed! Alleen            's morgens voetballen voor de boys. Waar ik het overigens niet mee eens was, maar voetbal afzeggen is not done als je 6 jaar bent blijkbaar. En gelukkig verliep de voetbal wel aardig, al die kinderen hadden last van de Avond 4 daagse-kater. Maar de rest van het weekend konden we lekker thuis hangen, huilen (voor onze peuter Boris) achterlijk vroeg naar bed en dutjes doen op de bank. 

En al met al heeft Simon het top gedaan! Eén instortmoment op donderdagavond nog voor de 2 kilometer maar hij herpakte zichzelf gelukkig! Hij vond het prachtig. Toen ik de 3e avond met hem erheen fietste zei hij tegen mij; "Ik vind het zo leuk dat papa en jij dit allemaal voor mij organiseren, want jullie weten ook dat ik het heel erg leuk vind!". 

Nou daar doe je het toch allemaal voor? Volgend jaar weer.... en dan gaan ze waarschijnlijk allebei! Want Boris had heel goed door dat hij iedere dag een feestje miste (zoals hij het noemde waar Simon 's avonds heen ging) Wat heeft hij genoten van die laatste avond kijken en een stuk meelopen. 

Die kinderen krijgen allemaal een medaille maar eigenlijk vind ik na deze Avond 4 daagse-ontgroening dat alle ouders ook een medaille verdienen. Gewoon omdat ze het mogelijk maken! Hulde aan alle ouders! 

Snap