Snap
  • Mama
  • Gezond

Day After, een heerlijke verjaardags-weekend

Aan alle sprookje komt een einde...ze leefde nog lang en gelukkig. Ook aan ons Efteling-sprookje komt een einde...alleen dan die day-after

Mijn verjaardag vieren dat doe ik het liefst in de Efteling. Efteling-verslaafd ben ik wel een beetje, 2x per jaar dompel ik me onder in deze andere wereld. In de winter naar de Winter Efteling, die volgens Fay vandaag al begint, en in de zomer naar de het Negen Plein Feest, want dan is de Efteling op z'n leukst. Sprookjesfiguren komen tot leven, er is muziek, er wordt gedanst en de andere wereld bestaat gewoon even niet.

Dit jaar was het een extra lange verjaardag die begon al met een pre b-day borrel vrijdagavond voor mijn familie. Zus- en zwagerlief en mijn ouders kwamen langs om een klein beetje mijn verjaardag te vieren want zaterdagochtend vertrokken wij naar de Kaatsheuvel om zondagavond pas weer huiswaarts te keren. Zaterdagochtend vertrokken we, tassen ingepakt klaar voor 2 dagen Efteling en 1 nachtje slapen in het kasteel (lees Efteling-hotel). Eenmaal in het park was de verrassing des te groter dat daar ook zus- en zwagerlief waren met mijn ouders om samen met ons te genieten. Het was een heerlijke dag met Fay in het middelpunt en voor papa en mama de kans om even de attracties in te gaan waar Fay niet in mee kan.

Als dan 's avond de parade begint, er muziek is op het grote plein dan kan mijn dag niet meer stuk. Met z'n 3tjes blijven we over, opa, oma en tante Linda en Ome Don moeten weer naar huis. Tot groot verdriet van Fay. We struinen door een steeds langzaam donker wordende Efteling, de mooie lichtjes in de bomen worden steeds meer zichtbaar. We genieten van de Elfjes die dansen voor de Droomvlucht, we zingen mee bij Joki & Jet en nemen een kijkje bij Efteling Radio (een andere droom ontstaat).

Om kwart over 11 is het toch wel tijd om naar het kasteel te gaan. Een super groot bed wacht daar op Fay en het duurt niet lang of ze is vertrokken. Een iets mindere nacht voor mama, het vele lopen eist zijn aandacht...ik weet het. De volgende ochtend is er al snel....nu ben ik echt jarig! Cadeautjes en snel aankleden want beneden wacht een feestelijk ontbijt, met ballonnen, een kroon en allemaal lekkere dingen. Ook Joki & Jet komen even langs en dan is het tijd om naar de Efteling te gaan. Monsieur Canibal, de Droomvlucht, Carnaval Festival, de Laven, de Sprookjesboom wachten op ons.

Bas vraagt of ik het ga trekken vandaag? Natuurlijk want we zijn in de Efteling, ik wil genieten tot aan het laatste moment. Er zijn iets meer rust-momenten dan normaal. We nemen het treintje om naar het andere kant van het park te gaan. Bas trotseert nog een keer de Baron en ik neem de tijd om even bij te tanken met Fay. Aan het einde van middag weet ik even niet meer waar ik het vandaan moet halen, mijn verstand zeg het is misschien genoeg geweest maar mijn gevoel wil niet naar huis. We genieten van een lekkere pannekoek en struinen nog 1x door het sprookjesbos, luisteren naar een verhaaltje van de Sprookjesboom. Daarna is het tijd voor de beloofde popcorn, de zak is groter dan Fay en mag ze 1 ding uitkiezen uit de Joki & Jet winkel....als afsluiting nog 1x de Carnival in (yeah 2x want het is zo rustig). Maar dan is het echt tijd om dag te zeggen tegen de Efteling. Morgen is toch al de Winter Efteling? Ze is al net zo verslaafd als haar moeder.

Pyama aan en stoeltje in slaapstand...we rijden Waalwijk uit en ze is weg. Thuis hevelen we haar over van de auto naar haar eigen bedje, Jet in haar handen...ze slaap gewoon door.

Nu is het de welbekende day after Mijn lichaam is op, mijn hoofd is moe, mijn spieren zijn stijf...2 dagen Efteling eisen hun totaal maar ik betaal graag! We hebben gezweefd langs de elfjes, gedraaid in de potjes, gekken bekken getrokken in de Carnaval, geluisterd naar de sprookjes, meegezongen met Joki & Jet, vol bewondering gekeken naar de Droomvlucht dans, vol verwondering gekeken naar alle lichtjes, mee gedanst op het plein, vol afschuw gekeken naar de Baron, handjes gegeven aan Assepoester en haar prins....maar vooral heel veel genoten.

8 jaar geleden

Wel eens naar de winterefteling geweest? Dat is ook zo gaaf!