Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dat vierkante scherm...en zelf spelen.

We kijken steeds meer tv, zitten achter de tablet, computer spelen op de telefoon.... daardoor leren kinderen en wij zelf ons niet te vermaken.

Wij hebben een tablet, 2 laptops en 2 android telefoons...

Het eerste wat ik s morgens doe is socialmedia checken.... nog terwijl ik in

bed lig. Als mijn kinderen uit bed komen hup tv aan...etc.... Mijn man brengt mijn dochter naar school...en hij duikt achter de computer. Laat ons zoontje alleen spelen.. De tv staat soms de hele dag aan als babysit lijkt het wel. Niet alleen bij mijn man ook bij mij. Ontbijt en lunch gaan voor de tv....slecht dus.... tussendoor als ik iets doe check ik weer mijn facebook... alsof ik niet zonder kan...

Als mijn dochter uit school komt gaat ook weer de tv aan..of speelt ze op de tablet, telefoon etc.. . en kijken ze tot etenstijd. Dan doen we hem eindelijk uit en eten we aan de eetafel zoals het hoort. Mijn zoon van 2 weet gewoon al hoe hij youtube filmpjes moet opzoeken dus gaat dat wel heel snel..

Als ons gezin wat minder tijd achter de tv, computer etc zouden zitten kunnen we veel fitter zijn, het huis schoner en de kinderen zelf spelen... dus nu het plan...

S morgens bij ontbijt mogen ze tv kijken. Het werkt makkelijker voor naar school klaar maken. Als we thuis komen daarna geen tv en andere schermen. Computer en tablet worden in de kast opgeborgen. Na school ook geen tv aan. Als we beginnen met koken mogen ze kiezen een spelletje op de tablet of tv kijken. Als we gaan eten gaat de tv uit en blijft uit tot ze naar bed gaan. Ook voor ons zal het lastig worden, maar denk dat we op die manier meer tijd aan elkaar kunnen gaan besteden.

Zal donderdag een update doen...

10 jaar geleden

haha bewustwording is stap 1. Wij hebben hier alleen laptop en tv, ik heb geen telefoon waarbij ik kan internetten. Ons dochtertje kan zich prima vermaken met dr speelgoed en de tv staat voor haar 's ochtends en 's avonds even aan en gedurende dag (tenzij ze ziekjes/druilig is) staat ie op muziek of tv voor mama.

10 jaar geleden

Ik zit zelf ook behoorlijk veel achter de laptop. Bij de kids valt het hier allemaal nog heel erg mee. Succes met je plan...zeker een goed idee!

10 jaar geleden

Ja het is waar wat je zegt, ik zie het overal om me heen ook. Zelf ben ik idd ook wel van de social media, even snel facebook checken, me mail bekijken. Maar gelukkig heb ik mijn dochter nog niet teveel verpest ;-) Ze kijkt wel smorgens lekker tv, of als ze moe is. Maar ik laat haar niet op het tablet en de computer spelen. Nog iets te jong vind ik en natuurlijk groeien onze kinderen ermee op. Maar ze heeft er nog genoeg tijd voor als ze naar school gaat. En al die dingen maken het de ouders van nu wel gemakkelijk (het zijn lekkere stilhouders) maar of het nou zo goed is? Ik wens je succes en ben benieuwd naar je update donderdag!