Snap
  • Mama
  • moeder
  • moederschap
  • Tweemoeders
  • LGBT
  • lgbtq

Dat mijn zoon niet mijn genen draagt, maakt niet dat ik niet zijn moeder ben.

Moeder zijn is zoveel meer dan alleen dezelfde genen hebben.

In de Van Dale heeft het woord ‘moeder’ de volgende betekenissen. 1) Vrouw die kinderen heeft en 2) Vrouw die als een moeder zorgt.

Moeder zijn kan op zoveel verschillende manieren. Het gaat over zorgen dat je kind voorzien is van voedsel, onderdak en kleding. Het gaat over dat je een actieve rol speelt in het leven van je kind. Op een positieve manier! Maar waar moederschap eigenlijk om draait is: onvoorwaardelijke liefde. Een liefde die je niet eerder kent, totdat je een kind in je armen hebt. Het gevoel dat jij verantwoordelijk bent voor dit kleine mensje en dat je dit gevoel uiterst serieus neemt. Dat iedere keuze die je vanaf nu moet maken, je kind in je achterhoofd zit. Dat je je kind zo gelukkig mogelijk wilt maken. Dat je hart breekt als zij intens verdrietig zijn door bijvoorbeeld krampjes als baby of als zij gepest worden op school. Dat hart is een moederhart. En een moederhart krijg je niet door alleen een kind te baren of dezelfde genen te hebben.

Mijn vrouw is zo’n 3 maanden geleden bevallen van onze zoon Boaz. Er is geen enkel moment geweest voor of tijdens de zwangerschap dat ik twijfelde aan mijn liefde voor ons ongeboren kind. Wij kozen samen voor dit avontuur en samen hebben we dit gedaan. Dat Boaz niet mijn genen draagt, maakt niet dat ik geen moeder ben. Als ik met hem over straat loop, zal er niemand zijn die denkt dat ik niet zijn moeder ben. Mijn hart was stiekem altijd al een moederhart. Ik hou ervan om voor mensen te zorgen, vandaar ook mijn beroep in de zorg. Maar toen ik mijn zoon voor het eerst vasthield , zei ik tegen hem: ‘Ik ben jouw mama. Ik ga er voor je zijn. Voor altijd.’ En dat is wat je een moeder maakt. Dat je voor altijd klaarstaat om je kind te steunen bij iedere gebeurtenis in zijn/haar leven met jouw onvoorwaardelijke liefde. Liefde die blind maakt, omdat het jouw kind is. Jouw kind die jou als mama ziet, omdat jij die moederliefde geeft. DNA is niet te zien of te voelen, liefde wel. 

2 jaar geleden

Wat een mooie reactie! ❤️❤️

2 jaar geleden

Ik ben moeder van kids die ook dna technisch van mij zijn. Het heeft me doen beseffen dat je echt gelijk hebt met je blog. Ik vond zwanger zijn pittig, bevallen vond ik pijnlijk. Het was pas daarna toen ik het geweldige karaktertje leerde kennen en de liefde van het kind voelde omdat ik de verzorger ben, dat ik besefte dan houden van niet over dna gaat. Ik geloof oprecht dat ik net zoveel van ze gehouden had als ik niet de dna technische moeder ben. Liefde is gelukkig heel veel meer dan dna verwantschap.

2 jaar geleden

❤️❤️

2 jaar geleden

mooi gezegd !! <3